Amint arról a csakfoci.hu korábban beszámolt, ma kora délután hivatalossá vált, Milorad Mazic vezeti május 26-án a Bajnokok Ligája kijevi döntőjét, ahol a Real Madrid és a Liverpool találkozik majd egymással. A szerb bíró munkáját két honfitársa, Milovan Risztics és Dalibor Djurdjevics segíti, míg alapvonali játékvezetőként Nenad Djokics és Danilo Grujics tevékenykedik. A negyedik számú bíró a francia Clément Turpin lesz.

Mazic 2009 óta tagja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) keretének. A 45 éves bíró idén a Bajnokok Ligájában négy csoportmérkőzésen, valamint az Európa Ligában a legjobb tizenhat között és egy negyeddöntőn működött közre.

Mazic pályafutása során a Real Madridnak eddig három mérkőzést vezetett, amely során egyszer sem kaptak ki a spanyolok, míg a Liverpoolnak kétszer fújta a sípot – egy döntetlen és egy győzelem áll a nevük mellett. A szerb spori nem tűnik közkedveltnek, hiszen négy évvel 2014-ben a vb legrosszabb bírójának nevezték, míg három éve a Real legnagyobb riválisánál, az Atléticónál akadtak ki rá, valamint a FIFA-nál is panaszt tettek ellene.

Érdekesség, hogy éppen ő fújta a sípot a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon a Magyarország-Belgium nyolcaddöntőn, amely a belgák 4-0-s sikerével ért véget.

Tippelj és nyerj itt a BL-döntővel!