A Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtezők első fordulójában 6-1-es összesítéssel búcsúztatta a koszovói Prishtinát. A második körben a nyolcszoros litván bajnok Zalgiris Vilnius lesz az ellenfél, mely az észak-ír Linfieldet 5-2-s összesítéssel ejtette ki. A keddi, budapesti folytatás előtt az FTC magyar válogatott középpályása, Sigér Dávid elmondta, hogy nem szabad önbizalmat adni az ellenfélnek.

Úgy gondolom, hogy a Prishtina elleni meccshez hasonlóan a Zalgiris ellen is nekünk kell dominálni, nekünk kell megszabni a játék ritmusát. A Prishtina ellen mind a két összecsapáson voltak olyan periódusok, amikor meg tudtak lepni minket és kimondottan jó játékkal tudtak előrukkolni.

Nekünk arra kell figyelni, hogy ezúttal ne adjuk meg az esélyt ellenfélnek, hogy éljen az ilyen lehetőségekkel, ehhez pedig az kell, hogy sokkal jobban koncentráljunk.

Nagy türelemre lesz szükség, az elsőtől az utolsó percig fókuszálnunk kell, gyorsan kell járatni a labdát, hogy helyzeteket tudjunk kialakítani, amelyekből biztosan tudunk értékesíteni annyit, hogy a mi javunkra dőljön el a párharc – mondta a fradi.hu-nak.

Sigér a szurkolók segítségére is számít a továbbjutás kiharcolásában, ugyanakkor felhívással is élt a drukkerek felé.

Koszovóban sajnos zártkapus mérkőzésen kellett pályára lépnünk, és az UEFA szabályai miatt amúgy sem kísérhettek volna el a drukkereink. De szerencsére kedden ismét hazai pályán kezdhetjük a párharcot. Ugyanaz lesz a tervünk, mint két héttel korábban, azaz a szurkolóink támogatásával, remek hangulatban olyan előnyt kiharcolni, amivel a visszavágón kontrollálni tudjuk a párharc alakulását.

Szeretnénk minden szurkolónkat arra kérni, hogy az eddig megszokott óriási hangerővel bíztasson minket, de másokat sértő vagy kirekesztő rigmusok ne legyenek a stadionban. Ha kérhetem, senki se szidja az UEFA-t, mert arra most különösen kényes ez a szervezet.

Mutassuk meg ismét, hogy miénk a legjobb szurkolótábor Európában! – tette hozzá.

A BL-selejtező második fordulójában először július 20-án (kedden) 20 órától a Groupama Arénában találkozik majd a Fradi a Zalgirisszel.

BL: Kőkemény csapatokkal játszhat a Fradi a következő körben, ha továbbjut – itt a lista