Mint ismert, a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig súlyos, egyéni védelmi hibák miatt 2-0-s vereséget szenvedett a Liverpool ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán a Puskás Arénában. A találkozót követően az angolok és a németek is egyöntetűen elégedettek voltak Budapest fogadtatásával. Különösképpen a lipcseiek, hiszen a helyi szervezők tökéletes hangulatot teremtettek a stadionban, valamint Tim Thoelke hangosbemondó is próbált olyan hangulatot teremteni, mintha ténylegesen hazai pályán, a Red Bull Arénában játszanának.

A lipcsei labdarúgócsapat életével foglalkozó portál, az rblive.de beszámolója szerint úgy tűnik,

a Leipzig és a Liverpool még egyszer visszatér(het) a Puskás Arénába, ahol március 10-én lesz a visszavágó.

A lap emlékeztet, hogy korábban az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arra kérte a házigazda Liverpoolt, hogy keressen Anglián kívüli helyszínt, mert a Lipcsére is érvényes szászországi járványügyi előírások szerint az Angliából beutazókra – a koronavírus ottani mutációja miatt – kéthetes karantén vár, és ez alól a sportolók sem kivételek. A jelenlegi szigetországi járványügyi intézkedések március 5-ig érvényesek, de van rá esély,  hogy meghosszabbítják őket. Másik lehetséges helyszínként Lisszabont emlegetik, azonban ami a magyarországi helyszín mellett szól, hogy mindkét együttest lenyűgözték a budapesti körülmények, különösképpen a Liverpool szakvezetőjét.

Nem lennék meglepve, ha újra Budapestre jönnénk, de ezt nem tudjuk befolyásolni. Jelenleg senki sem tudja, hol fogunk játszani – mondta a szerda esti mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője. – A Puskás Arénáról csak a legjobbakat mondhatom, engem egy kicsit az Atlético Madrid stadionjára emlékeztet, a Wanda Metropolitanóra. Budapest nagyszerű házigazda volt; köszönjük, Budapest – tette hozzá a német szakember, majd amikor felállt a sajtóteremben lévő asztaltól az angolok sajtófőnöke megjegyezte:

Három hét múlva megint itt leszünk – mondta, ami bizakodásra adhat okot a budapesti rendezést illetően.

Az rblive.de sajtóhírekre hivatkozva úgy tudja, a Puskás Aréna bérleti díja meccsenként 300-400 ezer euró (108-144 millió forint) körül mozog. Hozzátette, Julian Nagelsmannak sem okozna gondot, ha az Anfield Road helyett a Puskás Arénába kellene visszautazni csapatával.

Remek stadion, nagyon jó a pálya és jó a szálloda is Budapesten. Örülünk, hogy itt játszhatunk – jelentette ki.

Ami a lipcseieket illeti, lapértesülések szerint pénzügyi okok miatt csúszhat Szoboszlai Dominik debütálása. A németek úgy tudják, a drága kezelések miatt nem Franz Leberbauer segítségével készül a visszatérésre minden idők legdrágább magyar játékosa, és kérdésessé vált a pályára lépése a március 10-i visszavágón.

Pénzügyi okok miatt csúszhat Szoboszlai debütálása – friss hírek a kezeléséről