Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

RB Leipzig – Liverpool 0-2 (Salah 53., Mané 58.)

A kényszerből Budapesten megrendezett BL-talákozó első félidejében a Lipcsének egy kapufája, Gulácsi Péternek pedig egy nagy védése volt a kissé önző Salah-val szemben, a veszélyesebben futballozó Liverpool egyébként közelebb állt a vezető gólhoz (egyszer lesről be is találtak az angolok). A lipcseiek magyar kapusának egyszer pedig saját magát kellett kiszednie a hálóból – és némi ápolásra is szorult -, amikor egy végül a kapu fölé szálló távoli emelést próbált védeni.

A fordulás után aztán két nagy egyéni hibát követően Salah, majd Mané is kihasználta ziccerét (Gulácsi mindkét esetben tehetetlen volt), és a Lipcse hiába kapcsolt rá és tért magához, néhány kisebb-nagyobb lehetőséget is kidolgozva, német gól most nem született.

A kispadon kezdő Willi Orbán a 67. percben, már 0-2-nél állt be. Szoboszlai Dominik pedig egyelőre nem állhatott új csapata rendelkezésére. Talán majd a márciusi visszavágón.


Barcelona – Paris Saint-Germain 1-4 (Messi 27. – 11-esből, ill. Mbappé 32., 65., 85., Kean 70.)

Még ennél is nagyobb bajban van a Barcelona a továbbjutást illetően. A katalánok ugyan egy Messi 11-essel vezetést szereztek, de Mbappé alig pár percen belül egyenlíteni tudott egy ügyes akciót befejezve.

A PSG a második félidőben, alig öt perc alatt talán az egész párharcot eldöntötte. A nagyot futballozó Mbappé előbb egy rövid Piqué-mentést vágott a kapuba, majd jött Kean fejese és az 1-3. A hajrában aztán Mbappé harmadszor is megvillant és ezzel a PSG három góllal verte a katalánokat idegenben.