Szombaton este 20:45-kor kezdődik a Bajnokok Ligája döntője Kijevben, a mérkőzés előtti estén a két vezetőedző, Zinedine Zidane és Jürgen Klopp vázolta elképzeléseit és válaszolt az újságírók kérdéseire.

Zidane: Nem vagyunk favoritok

“Az egyik együttes sem favorit. Ez egy döntő, nekünk is 50 % esélyünk van nyerni. Az öltözőn belül is tudjuk, nem vagyunk esélyesek.”

Sorozatban harmadjára a BL döntőjében

“A Liverpool elleni meccs egy speciális esély. Én egy versenyzőtípus vagyok, és ez a szenvedélyem. Ha élvezed a versenyzést és keményen dolgozol, elérheted, ami nekünk sikerült. Nagyon sok munka van ebben az eredményben a játékosok részéről, de gyakorlatilag ez a klub erről  szól. Ezt pedig teljesen normálisnak tartom.”

Cristiano Ronaldóról

“Jó formában látom őt annak ellenére, hogy pénteken volt az utolsó edzésünk a szezonban, a BL-döntő pedig az idény utolsó mérkőzése lesz. Ronaldo az ilyen meccsekért él és lélegzik.”

Érez-e megbecsültséget?

“Igen, miért ne? Habár néha nem… A legfontosabb, hogy rendben mennek a dolgaink és mindent megteszünk, ami tőlünk telik. A következmények, az eredmények számomra nem olyan fontosak. Nincs jobb annál a megelégedettségnél, hogy mindent beleadtál. Ha jobb az ellenfél, nem tehetsz róla.”

Klopp: Itt vagyunk, mert mi vagyunk a Liverpool

“Senki nem várt minket ide. De itt vagyunk, mert mi vagyunk a Liverpool. ”

Az esélyekről

“Biztos vagyok benne, hogy a kezdés előtti másodpercekben a Real Madrid játékosai magabiztosabbak lesznek, mint mi. De a mérkőzés nem dől el az első másodpercekben, csak akkor kezdődik. Nagyon boldog vagyok, hogy ezekkel a futballistákkal együtt itt lehetek. Hihetetlenül keményen dolgoztak azért, hogy itt lehessünk, megérdemlik ezt. Büszke vagyok rájuk.”

Zidane-ról

“Régebb óta vagyok a Liverpoolnál, mint ő a Real Madridnál, mégis már a harmadik döntőjére készül, míg én az elsőre. Sokszor láttam a csapatát, és fantasztikus futballt játszanak. Zidane egész életében egy nagy küzdő volt.”