A játéknap kiborulása

Julian Nagelsmann, a Hoffenheim vezetőedzője szerint egyértelműen óriási hiba volt Szalai Ádámot kiállítani.

– A két sárga lap abszolút botrányos ítélet, szerintem Szalai Ádám egyikért sem érdemelt lapot.

A második lapnál Ádám a labdát támadta az ellenfél tizenhatosán belül. Elfogadom, hogy úgy ítéli meg, hogy erre lapot ad. Viszont teljesen más a helyzet, ha két percen belül két egymást követő esetnél dönt így.  A bíráskodás ezúttal nem volt Bajnokok Ligája-szintű. Ami a folytatást illeti: nem hiszem, hogy ennél lehet jobban játszani 10 emberrel, mint ahogy mi tettük, viszont a helyzeteinket be kellett volna lőni. Brutális, hogy ezek után a 92. percben kaptunk gólt.

A játéknap rekorddöntése

A Juventus Cristiano Ronaldo gólpassza – és Mandzukic – gólja után 1-0-ra verte a Valenciát, ami továbbjutást ért. A győzelem pedig rekorddöntést a portugál klasszisnak: 157. BL-mérkőzésén 100. sikerét aratta Ronaldo – ő az első, aki elérte ezt a határt. Érdekesség, hogy négy klubot leszámítva – Real Madrid, Barcelona, Bayern München és Manchester United – az eddigi összes BL-résztvevő klubot lepipálja a győzelmek terén.

A játéknap gólöröme

José Mourinho nevéhez fűződik, aki miután Marouane Fellaini a 91. percben döntött a Young Boys ellen, földhöz vágta a közelben lévő kulacstartó rekeszt.

A játéknap védése

Igaz, ahhoz hogy Mourinho ünnepelni tudjon, kellett David de Gea nagy védése is, aki még 0-0-nál mentett hatalmasat a svájciak ellen. Ez is kellett a nehezen megszerzett sikerhez, amely a United továbbjutását jelentette.

A játéknap kihagyott helyzete

Az AS Roma még 0-0-nál hagyott ki hatalmas helyzetet a Real Madrid ellen, Ünder hibázott. A hiba megbosszulta magát, hiszen a madridiak végül 2-0-ra nyertek.

BL: Szalait másfél perc alatt kiállították, hét csapat már továbbjutott – videók