A csakfoci.hu is megmutatta szerda este a hatalmas vitát kiváltó tizenegyest, amit Damir Skomina játékvezető ítélt meg a Paris Saint-Germain-Manchester United Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójának utolsó perceiben.

Tizenegyes vagy sem? Írd meg kommentben!

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. március 6., szerda

Mint ismert, Diogo Dalot tizenhatoson kívülről megeresztett lövésénél a labda a háttal álló Presnel Kimpembe karjára pattant, a megítélt büntetőt pedig Marcus Rashford gólra váltotta, így továbbjutott az angol csapat. A vitás esettel kapcsolatban állást foglalt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is, amely leírta, miért ítélt Skomina jogos büntetőt az MU-nak.

„A videóbíró (VAR), miután több szögből is látta az esetet jelezte a játékvezetőnek, hogy visszanézésre érdemes esemény történt a büntetőterületen belül. Mivel a játékvezető nem vette észre a meghatározó esetet, így a pálya mellett elhelyezett eszközön visszanézte azt. A játékvezető ennek során meggyőződött róla, hogy elég messziről érkezett a lövés ahhoz, hogy ne lehessen közelinek minősíteni, így nem mondhatta a védő, hogy váratlanul érte. A védő karja nem volt a testéhez szorítva, így pedig megnövelte azt a területet, amelyet betakart a kapu elől”  – idézi az Express a jelentést.

Az UEFA a jelentésében megemlíti, jó döntés született, ami egyben megfelelt a VAR protokolljának is.