Az Ajax remekül kezdte a meccset, a 5. percben egy jobbról beívelt szöglet után de Ligt fejelt 6 méterről a jobb sarokba. Szinte a középkezdés után azonnal Son egyenlíthetett volna, de éles szögből a kapufát találta el. Son a 23. percben is helyzetbe került, 12 méteres lövését azonban fogta Onana.

A 30. percben Tadic egy jó csel után az ötös sarkától lőtt mellé, majd nem sokkal később a szerb gurított vissza Ziyechnek, aki 16 méterről kilőtte a hosszú sarkot.

A második félidőt fantasztikusan kezdte a Spurs, Dele Alli közeli lövését még kiütötte Onana, Moura 10 méteres löketével szemben azonban már ő is tehetetlen volt. Három perc elteltével a brazil egy kapu előtti kavarodást követően egyenlített, így az angol csapatnak már csak egy gólra volt szüksége a továbbjutáshoz.

A 64. percben Ziyech azonban  újra vezetéshez juttathatta volna az Ajaxot, de 11 méterről nagy helyzetben mellé gurított. Ziyech a 79. percben lezárhatta volna a párharcot, 16 méteres lövése a bal kapufán csattant. A 87. percben Vertongen megfordíthatta volna, de négy méterről nem talált a kapuba. A 96. percben jött a dráma: Moura harmadik góljával döntőbe lőtte a Tottenhamet.

Ajax – Tottenham 2-3 (De Ligt 6., Ziyech 35., Moura 56., Moura 59., 96.), továbbjutott a Tottenham 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

A Liverpool – Tottenham döntőt június 1-jén a madridi Wanda Metropolitanoban rendezik.