Egy héttel ezelőtt a Ferencváros 3-1-es győzelmet aratott a BL-selejtező első felvonásán a máltai Valletta FC ellen a Groupama Arénában. A kedd esti visszavágó előtt a Fradi vezetőedzője, Szergej Rebrov hétfőn ismertette a várakozásait a sajtó képviselőinek. Edzőkollégája, Darren Abdilla is megtette ugyanezt, aki szerint képesek lehetnek meglepetést okozni a zöld-fehérek ellen.

Lehet, hogy elveszítettük az első mérkőzést Magyarországon, de még mindig van esélyünk arra, hogy továbbjussunk – kezdte a tréner a Times of Malta-nak, aki elegendő jeleket látott ahhoz, hogy esetleges győzelmet érjen el csapatával a Fradi ellen. – Mindhárom gól, amit az odavágón kaptunk kisebb-nagyobb odafigyeléssel elkerülhető lett volna. Igaz, magas színvonalon játszottunk, de az ellenfelünk képes volt megbüntetni a legkisebb hibánkat is.

Azt hiszem, a játékosaim mentálisan blokkolva voltak abban a tekintetben, hogy a lehető legjobban teljesítsenek. Sajnos, amikor a máltai játékosok magas szintű ellenféllel szembesülnek, hajlamosak arra, hogy megkérdőjelezzék a saját tudásukat.

A Valletta FC szakvezetője szerint képesek lehetnek meglepetést okozni.

Itt az idő, hogy megmutassuk magunkat Európában, méghozzá a Ferencváros ellen erre megvan erre a lehetőségünk. A játékosok eltökélt szándéka, hogy bizonyítsanak önmaguknak, hogy megpróbáljanak kétgólos győzelmet aratni, amivel továbbjuthatunk.

Abdilla egyik legeredményesebb játékosa, Steve Borg nem játszhat a visszavágón, mivel az első meccsen kiállították Bőle lekönyökölése miatt, valamint Nicholas Pulis a harmadik sárga lapja miatt kihagyja az esti találkozót.

Sérüléssel bajlódók a keretben

A 33 éves hátvéd, Jonathan Caruana mellett Santiago Malano és Bojan Kaljevic sérüléssel bajlódik. A máltaiak kapusa, Henry Bonello csak vasárnap edzett újra, míg Douglas Piciollo térdsérülése még mindig kezelés alatt áll, és kérdéses a játéka.

A Valletta edzője hozzátette, taktikai változásokat fog eszközölni az esti meccsen, vélhetően agresszívabb felállásban fogja pályára küldeni az övéit.

Minden mérkőzésnek megvan a saját története, és készen kell állnunk arra, hogy ráerőltessük az akaratunkat egy ilyen erős ellenfélre. Úgy érzem, erre az összecsapásra sokkal taktikusabban készültünk fel, és reméljük, hogy a tervezett változtatások elérik a kívánt hatásukat.

Nyilvánvaló, hogy agresszívebbnek kell lennünk, meg kell próbálnunk megakadályozni, hogy a Ferencváros játssza a saját játékát.

Fontos, hogy ne kövessünk el ugyanolyan ostobaságokat, amelyeket az odavágón vétettünk, és ezekből gólokat kaptunk. Az első felvonáson sok lehetőséget alakítottunk ki, de nem sikerült azokat kihasználnunk, és az ellenfelünk súlyosan megbüntette a hibáinkat. Tökéletes játékot kell játszanunk, ha életben akarjuk tartani az európai kupaporondról szőtt álmainkat, és nem kétséges, a hűséges szurkolóink mögöttünk lesznek, hogy történelmet írjunk – fogalmazott Abdilla.