A Manchester City már a 2. percben előnybe került, majd 2-0-ra és 3-1-re is vezetett a találkozón és voltak helyzetei – például Mahrez kapufájánál –  ahhoz is, hogy akár már az első mérkőzésen eldöntse a továbbjutás kérdését.

A jobbára védekezésre kényszerült Real azonban Benzema és Vinícius révén két kontráját is góllal fejezte be, így az első szűk óra végén “csak” 3-2-re vezetett az angol bajnok.

A folytatásban is a házigazda irányította a játékot és Laporte révén megint volt egy nagy helyzete, ami kimaradt. A 74. percben azonban már jött a negyedik hazai találat: az erdélyi játékvezető, Kovács István remekül alkalmazta az előnyszabályt Zinchenko felvágásánál, Bernardo Silva pedig nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe.

Ezzel azonban még nem volt vége: Benzema a 82. percben a kapuba panenkázott egy kezezés miatt megítélt 11-est, így megint egy gólra (4-3)  apadt a City-fór. A hajrában mindkét kapunál adódtak lehetőségek,  de több gól már nem esett ezen az igencsak emlékezetes elődöntőn. Visszavágó május 4-én, a madridi Santiago Bernabeu Stadionban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:

Manchester City – Real Madrid 4-3 (De Bruyne 2., G. Jesus 11., Foden 53., B. Silva 74., ill. Benzema 33., 82. – a másodikat 11-esből, Vinícius 55.)