Barcelona – Napoli 3-1

Gennaro Gattuso, a Napoli vezetőedzője összességében elégedett volt csapata teljesítményével.

– Jól kezdtük a meccset, az elején két gólt is szerezhettünk volna, helyette mi kaptunk kettőt. Volt egy rossz periódusunk, amikor az ellenfél kihasználta a hibáinkat. Ennek ellenére nyomás alatt tartottuk a Barcelonát. Többet birtokoltuk a labdát és a sokkal több próbálkozásunk volt. Jó csapatom van, remek játékosokkal, de fejben még fejlődnünk kell.

Quique Setien szerint megérdemelt a Barcelona győzelme.

– Az elején meglepett minket a Napoli, bebizonyította, hogy remek csapat. Utána viszont kihasználtuk a helyzeteinket és a szünetre már magabiztos vezetéssel mehettünk. A másodikban veszélyesebb volt az ellenfelünk, egy második gól visszahozhatta volna a reményeiket, de erre szerencsére nem került sor. Megérdemelten nyertünk és jutottunk tovább.

BL: Lewandowski vezérletével gálázott a Bayern, a Barca könnyedén legyőzte a Napolit – videó

Bayern München – Chelsea 4-1

Hans Flick nagyon elégedett volt.

– Kiválóan játszottunk az első félidőben. Sorra alakítottuk ki a helyzeteket, minden elismerésem a játékosoké. Végig koncentráltak voltunk, ezért a mérkőzés hajrájában tovább növeltük az előnyünket. A Barcelona ellen nem készülünk másképp, mint tennénk azt bármely csapattal szemben. A saját játékunkat fogjuk játszani és nem csak Messire akarunk figyelni.

Frank Lampard nem tudja elmarasztalni csapatát.

– 4-1-es vereség után nehéz azt mondani, hogy elégedett vagyok. A két gyors gól megpecsételte a sorsunkat, sajnos egy találatunkat nem adta meg a bíró, de így is 2-1-el mehettünk a szünetre. Ha ez maradt volna a végeredmény, elégedett lennék. Sajnálom, hogy egyéni hibákból kaptunk gólokat. Elég csak megnézni, hogy a két csapat játékosai milyen BL-tapasztalattal rendelkeznek. Mindenképp előre kell lépnünk, azon dolgozunk, hogy ez sikerüljön.

A BL negyeddöntőinek párosítása:

08. 12.: Atalanta – PSG
08. 13.: Leipzig – Atlético
08. 14.: Barcelona – Bayern
08. 15.: Manchester City – Lyon

(Minden mérkőzést 21 órakor rendeznek Lisszabonban. A továbbjutás egy meccsen dől el.)