Carlo Ancelotti, a Napoki vezetőedzője még a meccs előtt is kritikusan fogalmazott annak kapcsán, hogy a magyar játékvezetőt jelölte az UEFA a Liverpool elleni BL-rangadójukra (1-0) – az olasz szakvezető még müncheni időszakában, másfél évvel ezelőtt orrolt meg Kassai Viktorra, a Real Madrid elleni negyeddöntőn történtek miatt. Ancelotti szavai után az olasz sajtó kiemelt figyelemmel kísérte a magyar bíró ítéleteit szerdán.

A La Gazzetta dello Sport szerint Kassaiék “majdnem tökéletes” produkciót nyújtottak Nápolyban. Igazán kritikus szituációval nem is nagyon kellett szembenézniük, a sárga lapok jogosak voltak. A lap mindössze azt jegyzi meg, hogy a második félidőben, a 73. percben a spanyol Callejon került gólhelyzetbe, lőtt is, de Alisson védett. Tóth Vencel partjelző lest intett és a lap szerint így is jobb is, hogy nem lett gól a helyzetből, mivel szerintük lesállást nem előzte meg a lehetőséget.

Az összefoglaló:

A nápolyi pianetanapoli.it külön cikket is szentelt annak, mit és hogyan csinált Kassai a pályán.

Az olaszok szerint az első félidőben Kassainak könnyű dolga volt, viszonylag állandó volt a nyugalom a pályán, keveset is kellett fújnia a magyarnak, összesen 10 szabálytalanságot követtek el a csapatok a szünetig, a sípmeter pedig többször is előnyszabályt alkalmazott, nem széttördelve a játékot. Koulibaly és Milner sárgája is jogos volt.

A második játékrészben, bírói szempontból folytatódott a nem túl nehéz ütközet, bár itt már akadt néhány döntés, amely után vitatkoztak a játékosok. Ők is kiemelik azonban Callejon esetét, amikor szerintük jól jött volna, ha már üzemel a videóbíró, azzal ugyanis el lehetett volna akár kerülni a tévesen megítélt lest. Felírták azt a helyzetet is a hajrában, amikor Mertens esett el a 16-oson belül, de a magyar játékvezető nem ítélt büntetőt. Heves reakciók követték a hazaiak szerint elmaradt 11-est.

A portál összességében 6-osra értékelte Kassai tevékenységét, a két asszisztens, azaz Ring György 6,5-öst, Tóth Vencel pedig 6-ost kapott a laptól.

Sokkal keményebb volt ennél az ilnapolionline.com.

“Igaza volt Ancelottinak, Kassai katasztrófa volt, nem kaptunk meg egy 11-est”

– így vezeti fel a cikkét a nápolyi portál. Callejon leshelyzete és Mertens esése mellett a lap felrója a magyar bírónak, hogy Naby Keita nem kapott legalább egy sárgát, amikor megrúgta a labdát már továbbító Maksimovicot, illetve a nápolyi Albiol, amikor lerántotta Firminót.