Az első, liverpooli találkozó 2-0-s végeredménye és a mutatott játék is az angolokat tette egyértelmű esélyessé, de a Villarreal nagyjából egy órán át megmutatta, miért nem volt érdemtelen, sőt, hogy a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutott.

A spanyol házigazda már a 3. percben előnybe került Dia közeli lövésével és a folytatásban remek védekezésének és labdabirtoklásának is köszönhetően uralta a visszavágó első félidejét. A Liverpool nagyjából egy óráig a kaput sem találta el, közben meg kapott még egy gólt. A 41. percben az első találatot is előkészítő Capoue beadása után Coquelin talált Allison hálójába, így a Villarreal nagy meglepetésre – bár nem a látottak alapján – a félidőre ledolgozta 2-0-s hátrányát!

De a remek idényt futó Liverpool a fordulás után megmutatta, miért tartják jelenleg a világ egyik legjobb csapatának. Igaz, a 62. percig kellett várni a szépítésére és ahhoz Rulli kapus hibája is kellett, de Fabinho lövése 2-1-re alakította az állást. A góltól láthatóan megzavarodó hazaiak öt perc múlva megkapták a másodikat is: Rulli ezúttal sem volt a helyzet magaslatán, most Luis Díaz fejese talált utat a lábai között (2-2).

A 74. percben pedig összejött a Pool fordítása is! Mané kiugrásánál a hazaiak hálóőre megint bizonytalan volt, a szenegáli csillag el is vitte mellette a labdát, majd az üres kapuba lőtt (2-3). A végén Capoue piros lapja jelentette a csattanót.

A Liverpool kettős győzelemmel, 5-2-s összesítéssel jutott a BL május 28-i döntőjébe és a Stade de France-ba.

Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó:

Villarreal – Liverpool 2-3 (Dia 3., Coquelin 41., ill Fabinho 62., Luis Díaz 67., Mané 74.)

Piros lap: Capoue (Villarreal, 86.)

Együtt menne a Barcához a két Chelsea-csillag, megint kaphat egy gyomrost az MU – külföldi körkép