Ahogy az várható volt, az első pillanattól a Pool uralta a meccset. Az első nagy helyzetre sem kellett sokáig várni: Salah adott középre, Mané pedig ziccerben mellé fejelt. A játékrész közepén Henderson éles szögből leadott lövését ütötte ki Rulli. Félórányi játék után Diaz 18 méteres bombáját is védte a kapus.

A 41. percben már nagyon közel álltak a a hazaiak a gólhoz, Thiago távoli bombája azonban a kapufán csattant.

Az 50. percben Fabinho közelről ugyan betalált, de les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető. Az 53. percben Henderson beadása megpattant egy védőn, Rulli ugyan még beleért, de a labda a hosszú sarokba hullott. Két perccel később Salah ugratta ki Manét, aki 8 méterről a kapuba pöckölt. A 64. percben Robertson is lőtt egy lesgólt.

A Pool sok helyzetet kidolgozott, de csak két gólt szerzett, így is nehéz azonban elképzelni, hogy Spanyolországban bajba kerüljön.

A visszavágót jövő héten kedden rendezik.

Liverpool – Villarreal 2-0 (Henderson 53., Mané 55.)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold (Gomez 81.), Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson (Keita 72.), Thiago – Luis Díaz (Origi 81.), Salah, Mané (Jota 73.)

Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinán (Trigueros 72.) – Capoue, Parejo (Aurier 72.), Chukwueze (Dia 72.), Coquelin (Pedraza 57.) – Lo Celso, Danjuma (Alcacer 86.)