A sportvezető csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, ennek ellenére nem volt könnyű az összecsapás, de azok után, hogy a riválisnál kifejezetten örültek, hogy az FTC-t kapták a soroláson, azt gondolta, nagyobb játékerőt képvisel a svéd bajnok.

Egy kicsit több kreativitást vártam a svéd csapattól. Nagyon örültek nekünk, amikor minket kaptak a sorsoláskor. Ennek alapján azt hittem, hogy nagyobb játékerőt képviselnek, de hálistennek így alakult, és továbbjutottunk. Természetesen  óriási megkönnyebbülés, hogy túljutottunk az első kötelező feladaton és külön öröm, hogy a folytatásban a Celtickel találkozunk – utalt Orosz Pál a jövő szerdai, 51-szeres skót bajnokkal szembeni glasgow-i ütközetre.

Meglátása szerint az, hogy a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a gyengébb csapatnak kedvezhet, és az is a Ferencvárost segíti, hogy a zárt kapus rendezés miatt nem lesz 60 ezer hazai fanatikus a Celtic Parkban.

Tavaly a csoportkörben játszottunk az Espanyollal, előtte a CSZKA Moszkvával, a Dinamo Zagrebbel és a Ludogoreccel. Tulajdonképpen ebben a sorozatban nem lehet könnyű ellenfeleket kapni, vagy óriási szerencse kell ahhoz, hogy az ember könnyű ellenfelet kapjon. A Celtic egy nagyon erős csapat, nagyon tiszteljük őket. Mindent meg fogtunk tenni azért, hogy sikeresek legyünk. Ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor az egymeccses párharcok kicsit a gyengébb csapatnak kedvezhetnek, hiszen ilyenkor bármi történhet.

Nem örülünk neki, de valahol még az is segítség lehet, hogy zártkapus meccsről van szó.

Hiába játszunk Glasgowban, nem lesz kint 60 ezer helyi fanatikus, akik buzdítsa őket. Ennek ellenére reálisnak kell lennünk. Fel fogunk készülni, és mindent meg fogunk tenni, hogy sikerrel vegyük ezt a fordulót is.

A skót sajtó “veszedelmes” ellenfélnek tartja a Ferencvárost, amit a vezérigazgató megtisztelőnek tart.

Reméljük, rá is szolgálunk erre. Még egyszer mondom, óriási nevű klubról van szó. Kifejezetten jó kapcsolatot ápolok személy szerint Peter Lawwell-el (Celtic vezérigazgatója – a szerk.). Nagyon várom már a mérkőzést. Ő is az egyike volt azoknak, akik mondták, milyen jó lenne a pályán is találkozni. Most ez is eljött (nevet).

Elmondta, kedden utaznak Skóciába, ahol este a mérkőzés helyszínén edzenek, az összecsapás után pedig egyből utaznak haza.

A Fradinál az európai szövetség protokolljától függetlenül is hetente kétszer végzünk mindenkin koronavírustesztet, és ez bár nem kellemes, már-már a mindennapi rutin részévé vált – jelentette ki Orosz Pál, hozzátéve, mivel Skócia jelenleg sárga besorolású országnak számít, a hazaérkezést követően ismét azonnal tesztelnek mindenkit, kétszer is.

Az esetleges újabb erősítésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, „tervezni nem tervezik”, de a játékoskeret kialakítása soha nem lezárt folyamat, és ha lesz jó lehetőségük akár eladói, akár vevői oldalon, azzal élni fognak.

Úgy látom, egyben van a keret, elég jól sikerültek az igazolásaink, most csak a következő meccsre koncentrálunk – tette hozzá.

A Ferencváros legközelebb jövő szerdán lép pályára, ugyanis a szombati, Diósgyőr elleni NB I-es összecsapását elhalasztotta a magyar szövetség. (MTI/csakfoci.hu)

BL: “A Djurgarden játékosai hanyagok, riadt tekintetűek és koncentrálatlanok voltak” – svéd lapszemle