John Fleck, az angol Championshipben szereplő Sheffield United ötszörös skót válogatott középpályása váratlanul összeesett a pályán a Reading elleni bajnoki mérkőzés második félidejében.

A beszámolók szerint a 30 éves labdarúgó a pályán rángatózott, majd a társak és az orvosok azonnal a segítségére siettek. A meccs közel 11 percig állt, Fleck oxigénmaszkkal az arcán, saját lábán hagyta el a játékteret, majd további kivizsgálások miatt a helyi egészségügyi központba szállították.

John Fleck kórházban van, eszméleténél van, és érdeklődött a mérkőzés végeredménye felől. Rmélhetőleg minél hamarabb visszatérhet a csapathoz. Az a lényeg, hogy most biztonságban van, és imádkozunk azért, hogy minden rendben legyen vele – mondta Slavisa Jokanovic, a Sheffield United szerb menedzsere.

A klub közleménye szerint a játékost ma délután kiengedték a kórházból.

Arról egyelőre nincs hivatalos információ, mi állhatott Fleck rosszullétének hátterében. A mérkőzést a Reading nyerte 1-0-ra.

Az elmúlt időszakban hasonlóan sokkoló jelenetek játszódtak le a nyári Európa-bajnokságon: Christan Eriksen, a dán válogatott támadója váratlanul összeesett a finnek elleni meccsen, szívét defibrillátorral indították újra. A futballistát az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért.

Rajta kívül Sergio Agüero, a Barcelona argentin csatára az Alavés elleni bajnokin a mellkasához kapott, és fájdalmas arccal jelezte, hogy valami nincs rendben. Nem sokkal később már a földön feküdt, végül lecserélték.