Ahogyan arról honlapunkon is beszámoltunk, csütörtökön késő este hivatalosan is megerősítették, hogy a Premier League-ben szereplő Cardiff City téli rekordigazolása, Emiliano Sala holttestét találták meg a két és fél hete lezuhant magánrepülőgép maradványai között a La Manche-csatornában.

Az argentin játékos halála természetesen az egész futballvilágot megrázta, a közösségi oldalakon rengeteg klub, játékos gyászolja a korábbi támadót és fejezi ki részvételét a család számára. A számtalan üzenet közül idézünk, mutatunk néhányat az alábbiakban.

Nyugodjék békében.


A gyászoló testvér

Sala testvére, Romina a közösségi oldalán egy megható búcsúüzenettel ellátott fotót tett közzé, amelyen az argentin futballista látható. A 28 éves játékos a kezeit széttárva, az ég felé néz a Nantes stadionjában.

– Lelked a lelkemben örökké ragyog, így megvilágítva a létezésemet. Szeretlek, Tito! – mellékelte az alábbi az üzenetet a fotó mellé Romina.

Tu alma en mi alma brillará por siempre, iluminando así, el tiempo de mi existir. Te amo tito.

Közzétette: Romina Sala – 2019. február 7., csütörtök

 

A francia Nantes vissza is vonultatja Sala 9-es mezét

Egyperces tapssal kezdődnek a mérkőzések a hétvégén a francia bajnokság élvonalában és másodosztályában, Salának így emléket állítva. Az FC Nantes – amelyet négy idényen keresztül szolgált Sala  – pénteken bejelentette: visszavonultatja az argentin támadó által viselt 9-es számú mezt, azt a klubnál többé senki nem viselheti.

https://twitter.com/FCNantes/status/1093824817621536769

 

A Manchester United, a Chelsea és a Liverpool részvétnyilvánítása

Diego Maradona búcsúszavai: 

“Rettenetesen sajnálom ezt a szomorú hírt. Nagyon sokunkban élt még a remény érted, Emiliano. Ölelés a családodnak és a barátaidnak, és köszönöm az argentin kollégáknak és drukkereknek, hogy a világ minden részéről kifejezték tiszteletüket irántad. Örökre veled, Emiliano!”

A PSG támadója, Kylian Mbappé sem feledkezett meg Saláról

View this post on Instagram

RIP EMI 🥺🥺🥺🥺🥺

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe) on

Mesut Özil: “Nincsenek szavak arra, milyen szomorú ez az egész. Gondolatban a családdal vagyok és imádkozom értük, és a pilóta családjáért is.”

Honfitársa, Sergio Agüero megemlékezése

Rüdiger is gyászol

Gareth Bale búcsúja