Angliai sajtóhírek szerint közel áll a Tottenham és menedzsere, José Mourinho, hogy szerződtesse az FC Porto futballistáját, Zé Luist. A portugál szakember és csapata nemrég jelentette be első téli igazolását, a Benficától másfél évre (opcióval) kölcsönvett Gedson Fernandest, és a hírek szerint a második erősítés is a Primeira Divisionból érkezhet.

A szigetországi beszámolók szerint Zé Luis érkezését is hamarosan bejelentheti a Spurs, amelynek Harry Kane – előreláthatólag legalább éprilis közepéig tartó – sérülése miatt mindenképp szüksége volna egy befejezőcsatárra.

A zöld-foki-szigeteki válogatott, de portugál állampolgársággal is rendelkező támadó a 2013/2014-es kiírásban összesen 26 NB I-es mérkőzésen kilenc gólt rúgott a Braga kölcsönjátékosaként a Vidi színeiben, majd 2015 nyarán sajtóhírek szerint 6,5 millió euróért igazolt az orosz élvonalbeli Szpartak Moszkvához a portugákoktól. Az oroszoknál 109 tétmeccsen 35 találatig jutott és 23 gólpasszt jegyzett, mielőtt tavaly júliusban a Portóhoz igazolt volna – az akkkori hírek szerint 8,5 millió euróért.

A Portónál eddig 20 tétmeccsen játszott az idényben és 8 találatnál jár a csatár. Jelenleg 10 millió euróra taksálják a 28 éves támadót.

Zé Luis talán legszebb gólja a Vidi színeiben: