Ahogy arról beszámoltunk, a Bristol City-nél folytatja pályafutását Nagy Ádám. Az olasz Bolognától távozó magyar válogatott középpályás csütörtökön 3+1 éves szerződést kötött a Championship egyik patinás csapatával.

A 24 éves játékosról el is készült első bristoli fotósorozata, de első szigetországi interjújára is sor került. Ebből idézett a hivatalos klubhonlap. Nagy alig várja, hogy mérkőzésen is magára ölthesse a City mezét.

Természetesen nagyon izgatott vagyok, dübörög bennem az adrenalin, hogy vége felvehessem a City mezét és először edzhessek, majd pályára léphessek az új csapatommal. Nagy várakozással tekintek ezen új kaland elé. A stadion egyszerűen fantasztikus, el tudom képzelni, milyen lehet a hangulat, különösen ha győz a csapat…nagyon tetszik, hogy a lelátó ilyen közel van a pályához. Hallottam, hogy az itteni emberek megőrülnek a fociért, ezért is nagyon jó érzés, hogy egy ilyen nagy történelmű klub tagja lehetek. Szeretnék majd sikeresen szerepelni a csapattal együtt – tette hozzá a középpályás, aki több ajánlat közül választotta végül az angolokét. El is mondta, miért.

– Amikor kiderült, hogy jó esélyem lehet Bristolba igazolni, végeztem egy kis kutatómunkát…megnéztem a csapat néhány korábbi meccsét, olvastam a városról és nagyon érdekelni kezdett az egész.

Számomra nagyon fontos szempont volt, hogy egy komoly projekt, egy nagy család részese lehetek, az pedig különösen tetszik, hogy a City tényleg játszani akarja a focit, igyekszik birtokolni a labdát, és irányítani a mérkőzéseket. Biztos, hogy lesznek nehéz mérkőzések az idényben, de szerintem fontos, hogy legyen a csapatnak egy saját stílusa, egy saját játéka, és hiszem, hogy a szurkolók segítségével elérhetjük a céljainkat.

Nagy Ádám végül magáról is beszélt egy kicsit bemutatkozó nyilatkozatában.

Középső középpályás vagyok, elsősorban a védekező szerepkörben szoktam játszani, 6-osként. Kapcsot jelentek a védők és a támadók között. 100 százalékosan csapatjátékosnak tartom magam, keményen melózom és mindent meg akarok tenni a klubért. Most a legfőbb célom, hogy minél előbb beépüljek a csapatba, szerintem nyitott ember vagyok, aki szeretne sikeres lenni a pályán. Azt megígérhetem, hogy mindent kiadok majd magamból a pályán, és ha ez megtörténik, elégedett leszek majd.

Néhány kép az első angliai fotósorozatból: