Kedden késő este a közösségi oldalakon futótűzként terjedt az a felvétel, melyen kedden 20-30 szurkoló görögtűzzel megtámadta a Manchester United ügyvezető alelnök, Ed Woodward házát. Közben a drukkerek a “meg fogsz halni” mondatot skandálták, illetve különböző Woodward halálával kapcsolatos dalokat is énekeltek a feldühödött szimpatizánsok.

Az incidens estéjén az ügyvezető alelnök, és a családja sem tartózkodott a házban.

A klub azonnal közleményt adott ki az eset után, elfogadhatatlannak tartják a történteket. Mint írják, akikről kiderül, hogy bűncselekényt követett el – örökös kitiltásban fog részesülni az Old Traffordról.

Egy dolog, ha a szurkolók kifejezik a véleményüket, egy másik, ha bűncselekményt követnek el és ezzel mások életét veszélyeztetik. A történtekre egyszerűen nincs mentség – olvasható az MU kommünikéje.

A Woodward elleni gyűlölet nem új keletű az MU-szurkolók körében, hiszen a Burnley elleni bajnokin és a Tranmere elleni FA-kupa győzelem során is hasonló dalokat énekeltek.

A drukkerek szerint Woodard egyik legnagyobb bűne, hogy ő felelős az átigazolásokért a csapatnál, és az elmúlt évek során számos rossz döntést hoztak, ennek következtében pedig az eredmények is elmaradtak.

A Manchester United 34 ponttal az ötödik helyen áll, az éllovas Liverpoollal szemben pedig 33 pont a hátránya a Premier League tabelláján.

Nézd meg a támadásról készült videót