Brighton-Manchester United 2-3 Maupay (40. – büntetőből), March (95.), ill. Dunk (43. – öngól), Rashford (55.), B. Fernandes (100. – büntetőből)

Egészen hihetetlen hajrát hozott a Premier Leauge harmadik fordulójának nyitómérkőzése, a Brighton-Manchester United. A szombat kora délutáni összecsapáson a 40. percben nagy meglepetésre a hazai csapat szerzett vezetést egy büntetővel, majd még a szünet előtt egy szerencsés öngóllal kiegyenlítettek a vendégek.

A szünet után nem sokkal Rashford remek egyéni szólója után összejött a fordítás a Manchesternek, ám a Brighton egy percre sem adta fel, ötször (!) is eltalálta a kapufát a mérkőzés során, és a 95. percben meg is lett az eredménye a bátor játéknak, miután March közeli fejese révén összejött az egyenlítés.

A drámai hosszabbításnak azonban itt még koránt sem volt vége, az eredetileg ötperces ráadásra ugyanis még rátett a játékvezető, a 97. percbe pedig Maguire fejese után Maupay kezéhez ért a labda a 16-oson belül, így viedeóbírózást követően a 100. percben tizenegyest végezhetett el a United, amit ki más, mint Bruno Fernandes magabiztosan gólra is váltott.

Összefoglaló