A norvég szakember azért háborgott a meccs után, mert tanítványai óriási hibák után kapták mind a két gólt, a 12., majd a 40. percben.

“Az elsőnél kis szögletet végeztünk el és teljesen elfeledkeztünk az elöl álló csatárukról. Ez egyszerűen megbocsáthatatlan. A saját szabályainkat sem tartjuk be, ez az én felelősségem” – kesergett Solksjaer. “Ezen a szinten egyszerűen nem látni ilyen gólokat. Amikor mégis ilyeneket hibázol, nagyon megnehezíted a dolgod.”

Az első hazai találatnál Demba Ba egy előrevágott labdával úgy ugorhatott ki a saját térfeléről indulva, hogy 10-15 méteres körzetében nem volt manchesteri futballista, majd a második Basaksehir-gól előtt – amelyet Edin Visca szerzett – Juan Mata vesztett labdát a saját térfelén.

A csapat korábbi klasszisa, a szakkommentátorként dolgozó Paul Scholes még a trénernél is élesebb kritikát fogalmazott meg:

Ez U10-es futball. Arról, hogy a védelem mit csinált, fogalmam sincs. Az a gól komikus volt, megmosolyogtató

– mondta az egykori kiváló középpályás.

A Manchester United a váratlan vereség ellenére vezeti csoportját, köszönhetően az RB Leipzig elleni, múlt heti kiütéses győzelemnek. Ugyanakkor az isztambuli kudarc után a Paris Saint-Germain-t legyőző lipcseiek pontszámban beérték az angol csapatot, melynek a harmadik PSG-vel és a Basaksehirrel szemben három pont az előnye. (MTI)

Az összefoglaló:

BL: Idegenben égett az MU, Haaland duplázott, Gulácsiék hátrányból fordítottak – eredmények, videók