Az angol klub ugyanakkor hozzátette keddi bejelentésében, hogy az átigazolás még attól is függ, hogy a klub véglegesíteni tudja-e a felkínált szerződésben lévő feltételeket a játékossal.

Erling Haaland klubváltása kapcsán egyelőre sem a két klub, sem a játékos nem árult el további részleteket, az egyetlen konkrétum az, hogy a norvég támadó július 1-től csatlakozhat leendő csapatához.

A világ egyik legjobb, mindössze 21 éves góllövőjéért sajtóhírek szerint 64 millió font körüli összeget fizethet az angol listavezető, Haaland fizetése pedig a 4-500 ezer fontot is elérheti majd hetente – ha a félmilliós határ is meglenne, azzal a norvég válna a Premier League legjobban fizetett játékosává.

Haaland hazájában a Bryne és a Molde csapatánál futballozott, majd 2018 nyara és 2019 vége között az akkor Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Red Bull Salzburg játékosa volt. Innen azt útja a Borussia Dortmundhoz vezetett, amellyel Német Kupát nyert, de volt az év játékosa is a Bundesligában, mint ahogy a BL-gólkirályi címet is bezsebelte már.

Gólérzékenysége pedig egészen elképesztő: felnőtt pályafutása 181 norvég, osztrák, német, illetve nemzetközi tétmeccsén 134 találat fűződik a nevéhez…

Hivatalos: Óriási változást vezet be az UEFA a Bajnokok Ligája lebonyolításában – íme, a részletek