A BBC beszámolója szerint hazaszállították Argentínába Emiliano Sala holttestét, így a tragikus sorsú labdarúgót méltó körülmények között búcsúztathatják szombaton.

A virrasztás után a Cardiff korábbi támadójának a szülővárosában, Progresóban lesz a szertartás, ahol tiszteletét teszi majd a Premier League-ben szereplő klub menedzsere, Neil Warnock és Ken cso klubigazgató is.

Minden hír Emiliano Sala tragédiájáról itt – kattints!

Mint ismert, a 28 évesen elhunyt Salát januárban klubrekordot jelentő, 17 millió euró körüli összegért vásárolta meg a Cardiff City a Nantes-tól. A futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen.

Ez a furgon szállította el a holttestet a Buenos Aires-i reptérről

Út közben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, csak február 3-án találták meg a roncsait. Sala holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerfenékre süllyedt gépről, a vizsgálatok után pedig kiderült, hogy a becsapódáskor elszenvedett fej- és törzssérüléseibe halt bele.

A Cardiff elnöke elárulta, kifizetik-e Sala vételárát a Nantes-nak