Meg nem erősített forrásra, a gettingtoknowthenetwork.com nevű weblapra hivatkozva több angol lap is beszámolt arról, hogyan szólt bele a Charlton Athletic összeállításába és az edző munkájába a harmadosztályú gárda tulajdonosa, a belga Roland Duchatelet.

A cikkek szerint a szurkolók által sokat támadott üzletember először még 2014. január 28-án – nem sokkal angliai hatalomátvételét követően – írt e-mailt (a “kapus” szó  volt a levél tárgya) a csapat akkori edzőjének, Chris Powellnek, a Doncaster elleni bajnoki lefújása előtt 15 perccel, és azt kérte rajta számon, hogy miért nem védette Yahann Thuramot az előző két meccsen.

Thuram hibájának eredményeként a Charlton 1-0-ra elveszítette a találkozót a Middlesbrough ellen, aztán a sérüléséből visszatérő Ben Alnwickkel a gólvonalon az Athletic két győzelmet aratott kapott gól nélkül, így utazott el a Doncaster elleni találkozóra.

Három nappal a meccs után azonban Duchatelet szerződést bontott Alnwickkel, és mivel csak egy 18 éves kapus állt még Powell rendelkezésére, újra visszakerült a kapuba Thuram.

 

2014. január 30-án aztán hosszabb értekezést írt a trénernek a tulajdonos, elmagyarázva, hogy megfigyelők segítségével feltérképezte a csapatot, és arra a következtetésre jutott, hogy a játékoskeret nem megfelelő minőségű, “szinten aluli”, ezért a Standard Liége-től és az Újpesttől is “minőségi játékosokat” vezényelt a Charltonhoz, akiket a kezdőben is akart látni.

A portál és a levél szerint itt Loic Negóról (érdekesség, hogy a ma már a Videoton kötelékébe tartozó francia jobb bekk egy nappal korábban, január 29-én lett a Charlton játékosa 3,5 évre, de 2014 nyarán ismét visszatért kölcsönben a lilákhoz – a szerk.)  és Reza Ghoochanjhadról “beszélt” a belga üzletember.

Duchatelet elmagyarázta azt is a levelében, hogy a jelentések alapján a 4-4-2 melyik formáját kellene használnia majd a szakembernek a Wigan elleni meccsen. A fentebb említett Thuramot a kapuba, Negót pedig a védelem jobb oldalára “javasolta” a tulajdonos, illetve azt, hogy az e-mailben szereplő kezdőt tesztelje is le a meccsig hátralévő két napban.

Powell végül 2014 márciusában távozott az együttestől, azóta pedig már a tizedik(!) szakember ül a Charlton kispadján. Korábban az Újpesten dolgozó Nebojsa Vignjevic neve is felbukkant az angol csapat edzőjelöltjei között.

Mint ismert, az elmúlt hetekben fokozódott az angol szurkolók ellenállása a belga tulajdonos szerepvállalásával kapcsolatban, disznós, taxis, belgiumi és dobálós akciót is szerveztek, hogy távozásra bírják az Újpestet irányító Roderick Duchatelet édesapját.