A zártkapus Stamford Bridge-en rögtön bemutatkozott a Chelsea nyáron igazolt német duója, Timo Werner és Kai Havertz, az ugyancsak a rövid szünetben érkezett Hakim Zijes, Ben Chilwell és Thiago Silva viszont még nem állhatott Frank Lampard rendelkezésére. A Liverpoolnál a Bayern Münchentől igazolt Thiago a kispadon kezdett, a Wolverhamptontól érkezett portugál, Diogo Jota viszont még egyelőre ott sem.

Az aktívabban kezdő vendégcsapat alakította ki az első lehetőségeket, a másik oldalon egyedül Werner tűnt igazán kapura veszélyesnek, de gól egyik oldalon sem esett az első félidőben. Jött viszont még a szünet előtt egy sorsdöntő pilanat: a 45. percben Mané lépett volna meg egy indítással, de a dán Christensen lerántotta. A játékvezető elsőre sárgát adott neki, de a videóbíró tanácsára, illetve a felvételek megtekintése után kiállította a londoni bekket.

Az emberelőnyt elég gyorsan kihasználta a Liverpool, az 50. percben ugyanis Mané a kapuba fejelte Firmino beadását. Sőt, újabb négy perc elteltével a hazaiak kapusa, Kepa Arrizabalaga óriásit hibázott, amit megint Mané használt ki, eldöntve a nyitóforduló rangadóját.

Pedig a 73. percben kapott még egy nagy esélyt a Chelsea, hiszen Werner felvágásáért (épp a padról beszállt Thiago volt a vétkes) 11-est ítélt a bíró, Jorginho büntetőjét azonban kivédte Alisson.

Premier League, 1. forduló:

Chelsea – Liverpool 0-2 (Mané 50., 54.) – piros lap: Christensen (Chelsea, 45.)

Korábban:

Southampton – Tottenham Hotspur 2-5 

Newcastle United – Brighton 0-3