Igazán különleges mérkőzés élményben részesült Derek Burridge, aki 88 esztendősen 74 évet várt arra, hogy ismét az első osztályban lássa kedvenc csapatát, a Brentfordot.

Az idén a Premier League mezőnyében újoncnak számító együttes legutóbb az 1946/47-es szezonban szerepelt a legmagasabb osztályban, s most 74 évvel később alaposan megörvendeztették a szurkolóikat, köztük Burridge-t: Canos és Norgaard találataival 2-0-ra legyőzték a mérkőzés előtt jóval esélyesebbnek kikiáltott Arsenalt.

Érdekesség, hogy a Brentford éppen az Arsenal ellen játszotta az utolsó első osztályú meccsét. Burridge pedig akárcsak 74 évvel ezelőtt, most is a lelátón ült a kezdő sípszó elhangzásakor, a lefújáskor kedvencei sikerének örülhetett.

Egész életemben csak a Brentfordnak szurkoltam. Nem is értem, hogy lehet egyeseknek két vagy több kedvencük. Csak egy csapatnak tudok szurkolni, de azt mindig is élveztem, hiszen egész életemben ezt csináltam. A Brentford már az életem részévé vált – mondta korábban The Guardiannek Burridge, aki rendszeresen a helyszínről szurkol a kedvenc együttesének.

Bundesliga: Egy pontot ért Lewandowski gólja rajt rangadóján – videó