A The Sun című brit bulvárlap kezébe került és közzé is tett videó tanúbizonysága szerint augusztusban, nem sokkal a szezonrajt előtt az Arsenal játékosai többek között 70 hölgy, “némi” alkohol és kéjgáz(…) társaságában gyűlt össze egy zártkörű partira egy londoni szórakozóhelyen a West Endnél.

A lap információi szerint 25-30 ezer fontos (9-10 millió forintos) számlát fizettek ki az este végén a játékosok. Többek között egy 2500 fontos Hennessy whisky, egy 2000 fontos Dom Perignon pezsgő és egy 2000 fontos Ciroc Vodka is bontásra került…

Többek között Alexandre Lacazette, Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang, Sead Kolasinac, Henrikh Mkhitaryan és Shkodran Mustafi is felbukkan a botrányvideón, utóbbi kettőnél nem látható a kéjgázt (dinitrogén-oxidot) tartalmazó lufi a kézben.

Matteo Guendouzi, az Ágyúsok 19 éves francia tehetsége viszont olyannyira élvezte az ajzószert, hogy még el is ájult egy időre a videó szerint.

Az Arsenal a következő hétvégén, a Manchester City ellen 2-0-ra kikapott, majd a 3-2-es vereséget szenvedett a Chelsea-től. Hogy ehhez mennyi köze volt a bulinak, nem tudni, mindenesetre a klub már jelezte, hogy azonnali hatállyal kivizsgálják a történteket.

A The Sun videója: