A Fulham FC hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a Brentford FC-t az angol labdarúgó másodosztály kedd esti döntőjében, így visszajutott a Premier League-be.

A gól nélküli döntetlennel zárult rendes játékidő után a védő Joe Bryan duplázott: a 105. percben szerezte meg a vezetést szabadrúgásból a Wembley Stadionban rendezett meccsen, majd a 117. percben egy pontos kényszerítő végén is betalált. A hátvédnek ez volt a második és a harmadik találata a mostani bajnoki szezonban. A végeredményt ugyancsak egy védő, a Brentford dán légiósa, Henrik Dalsgaard állította be a 124. percben.

Az 1879-ben alapított Fulhamnek a következő lesz a 27. szezonja az első osztályban, ahonnan legutóbb tavaly tavasszal esett ki. A Brentford 1947 után szerepelhetett volna ismét az angol labdarúgás élvonalában. A BBC beszámolója felidézi, hogy a Championship rájátszásának döntőjét a világ legdrágább mérkőzéseként szokás emlegetni.

A Deloitte’s Sports Business Group becslése szerint a két nyugat-londoni csapat közül – a stadionjuk mindössze négy mérföldre van egymástól – a Fulham 135 millió fonttal gazdagodik a következő három évben, a Brentford pedig 160 millióval gyarapodhatott volna. A 46 fordulós másodosztályban a Brentford harmadik lett, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg a negyedik Fulhamet. (MTI)

Championship, play-off, döntő

Brentford–Fulham 1-2 (Dalsgaard 124., ill. Bryan 105., 117.) – hosszabbítás után

Bryan 0-1

Bryan 0-2

Dalsgaard 1-2