Nem nyugszanak a Charlton drukkerei, akik már évek óta tüntetnek a klub tulajdonosa, Roland Duchatelet – az Újpest-tulaj Roderick édesapja – ellen.

Ezúttal a Sint-Truiden szurkolóival fognak össze. A szintén a Duchatelet-birodalomhoz tartozó belga csapatnál ugyanaz a problémájuk a szurkolóknak, mint az angoloknak: nem érzik elég jónak a csapatot, ezért vagy további befektetéseket, vagy azt akarják, hogy adják el a klubot másnak.

Duchatelet az ellene tüntetőket nemrég így jellemezte: „néhány forrófejű ember, akik korábban hivatalosan vagy nem hivatalosan a klubnál dolgoztak, de lázadó, garázda magatartásuk miatt ajtót mutattak nekik”.

 

A hírek szerint azonban több mint kétszáz Charlton-drukker indul útnak március elején, ott csatlakoznak a belga fanatikusokhoz, és együtt vonulnak majd a városban.

Az angol együttes addig még az Oxford ellen is játszik, ahol újabb tagokat akarnak toborozni az utazáshoz, így nagy létszámú tüntetésre lehet számítani.

A Charlton szurkolói korábban pályára dobált disznókkal is kinyilvánították véleményüket, de volt, hogy taxit csináltattak távozásához, a mostani akciójuk 18 millió forintba kerül majd. Nemrég az egész angol liga legrosszabb tulajdonosának is megválasztották már Duchatelet-t.