Honlapunk is többször beszámolt arról, hogy az Újpest-tulajdonos Roderick Duchatelet édesapja, Roland Duchatelet nem örvend túl nagy megbecsülésnek az angol Charltonnál, amelyet 2014 óta irányít.

 

Többször is tüntettek már ellene: volt, hogy 1000 kilométert utaztak, hogy épp 70. születésnapján szólítsák fel lemondásra, máskor taxit csináltattak távozásához, de olyan eset is akadt, hogy teniszlabdákat dobáltak be a meccs közepén – szintén tüntetőleg. Legutóbb egy internetes voksoláson is “hallatták hangjukat” a drukkerek, a belgát megválasztva a a legrosszabb angliai klubtulajdonosnak.

A News Shopper nevű brit portál szerint azonban csak most jön a java, a drukkerek az eddigi legnagyobb demonstrációjukra készülnek, méghozzá nem is Angliában, hanem Duchatelet szülővárosában, a belgiumi Sint-Truidenben.

A március 4-i tüntetést abból az 50 ezer fontos, azaz mintegy 18 millió forintos alapból fogják finanszírozni, amelyet a szurkolók dobtak össze, kimondottan a tulajdonos elleni demonstrációkra…

Az eseményen részt vesz majd a CARD (Koalíció Roland Duchatelet ellen), a Belgium 20 nevű csoport, sőt, a WAR (Nők a rezsim ellen) nevet viselő formáció is, azaz már női tagozata is van a Duchatelet elleni “forradalomak”…

Tedd okostelefonod főképernyőjére a csakfoci-t – kattints ide!