Nem újdonság, hogy a felvidéki DAC futballmeccsein rendre tömött lelátók előtt játszanak a csapatok. Ez egyrészt köszönhető annak, hogy a csapatnak jól megy, az előző szezonban szerzett bronzérem Európa-liga indulást jelentett, a bajnokságban pedig a legerősebb ellenfelek (Slovan, Trnava) is rendre elvéreznek a MOL Arénában. Plusz segítséget jelent a lelátón, hogy az elmúlt években Magyarországról is egyre többen kezdtek el DAC-meccsre járni, egy Slovan elleni rangadóra buszok sokasága indul meg Dunaszerdahelyre.

Emellett az sem elhanyagolható, hogy az omladozó DAC Stadiont felújították, s a MOL Arénában óriási élmény végigszurkolni egy mérkőzést. A hétvégi Trnava elleni összecsapáson például ilyen volt a hangulat:

Mindez azt eredményezte, hogy a többi szlovákiai stadion kihasználtsága nyomába sem ér a MOL Arénáénak. A klub honlapja összesítette a Fortuna Liga idei idényének adatait, s ebből egyértelműen kirajzolódik a DAC-fölény.

A 2., a 4., a 6., a 7. és a 9. fordulóban Dunaszerdahelyen voltak a legtöbben a szlovákiai stadionok közül.

A múlt vasárnapi DAC-Trnava (3-2) BAJNOKIN született a bajnokság eddigi nézőcsúcsa: 9 358-an látták a helyszínen a találkozót.

Az öt leglátogatottabb meccs a bajnokságban a MOL Arénában volt a Trnava, a Zilina (7 460), a Ruzomberok (7 043), a Sered (6 813) és a Michalovce (6 118) ellen.

Amíg a szlovák első osztály nézőszám-átlaga az eddigi kilenc fordulóban 2 425 volt, addig ugyanez az adat Dunaszerdahelyen 7 359, vagyis a teljes átlag több mint háromszorosa.

A szezon eddig lejátszott ötvenhárom meccsét 128 524 néző látta, ebből 36 795-en a MOL Arénába váltottak jegyet. Vagyis a szlovák első osztály teljes nézőszámának KÖZEL harmada – ÉS VALAMIVEL TÖBB MINT A NEGYEDE – Dunaszerdahelyen összpontosul.

Ha figyelembe vesszük, hogy Dunaszerdahelyen valamivel több mint 22 ezer ember lakik, akkor tűnik csak igazán kiemelkedőnek a 7 359 fős átlagnézőszám, bár a meccsre értelemszerűen nem csak a helyiek látogatnak ki, hanem a felvidéki magyarság is sok egyéb helyszínről képviselteti magát a magyarországiak mellett.

A vasárnapi 9 358-as idei nézőcsúcs egyébként a nyolcadik helyre elég a dunaszerdahelyi focitörténelemben, legalábbis amióta hivatalosan mérik ezt az adatot. A legtöbben eddig az 1986-87-es szezon DAC-Nitra meccsét látták, ekkor 10 576-an voltak a stadionban.