Már a 7. percben vezetést szerzett – közel 10 ezer szurkoló nagy örömére – a DAC Divkovic találatával, de a nagyszombatiak az első félóra végén, szinte a semmiből egyenlítettek.

Sőt, Ghorbani a 62. percben már a vezetést is megszerezte a szlovák címvédőnek, de a dunaszerdahelyiek fel tudtak innen is állni. Divkovic egy remek lövéssel egyenlített a 76. percben, majd jött a csattanó a 91. minutumban: Vida Kristopher védett lövése után a  kipattanóra a csereként beállt Pačinda érkezett és beállította a 3-2-es végeredményt – számolt be az fcdac.sk.

Vida Kristopher és Kalmár Zsolt végig, Vida Máté pedig a 73. percig volt a pályán a hazaiaknál.

Dunaszerdahely – Spartak Trnava 3-2 (Divković 7., 76., Pačinda 91., ill., Ghorbani 29., 62.)

Peter Hyballa (DAC): – Tudtuk, hogy a Nagyszombat nagyon szervezett védőjátékkal érkezik hozzánk. Mi ún. hamis kilencessel léptünk pályára, magas beívelések helyett az oldalról érkező lapos játékkal próbálkoztunk. Nagyon magasan letámadtuk az ellenfelet az elején, ennek köszönhetően már a 7. percben előnybe kerültünk, aztán egy hosszan előreívelt labdajáték után a Nagyszombat kiegyenlített. Nem először kaptunk már ilyen könnyű gólt. A második félidőben nyíltabb lett a játék, Kalmár a tízes helyén játszott, az ellenfél is veszélyesebb volt. Pačindát és Bilenkijt is pályára küldtem. A két gólt szerző Divković és Tretyakov is nagyon keményen edzettek az elmúlt hetekben, hogy esélyt kapjanak, és ma mindketten bizonyítottak. Fiatal csapatunk ma jobb volt, fantasztikus futballt játszottunk. (fcdac.sk)