A szlovák sport.sk a Slovan csütörtöki, a továbbjutásról döntő Konferencia Liga mérkőzése előtt bemutatja a Ezekiel Hentyt, aki korábban Fehérváron és Felcsúton is futballozott. A nigériai támadó többek között elmondja, hogy 19 évesen azért nem tudott megragadni az AC Milánnál, mert az akkori ügynöke rossz tanácsokkal látta el, de beszél arról is, hogy Oroszországba a hideg és a hó miatt nem akart igazolni. Nem is ment neki a játék, ráadásul szinte folyamatosan beteg volt.

Henty a lapnak elmondta, még egy klubhoz sem kötődött annyira érzelmileg, mint a Slovanhoz.

– Weiss edző olyan, mint egy tábornok. Bízott bennem én pedig ezt szeretném meghálálni, tiszta szívvel játszom érte és a Slovan színeiért minden mérkőzésen. Nagyon kötődöm a klubhoz, ilyet most érzek először.

Vladimír Weiss megdicsérte támadóját, de beszélt a negatívumairól is.

– Néha fel kell emelnem a hangomat, de valamikor egy szóval is eredményt lehet nála elérni. Óriási erő és dinamizmus van benne, a minőség, amit képvisel pedig nyilvánvaló. Ő egy nemzetküszi szintű játékos – mondta róla az edzője pár hete.

Azóta viszont hullámvölgybe került, november óta csak egyszer volt eredményes.

– Néha egy kicsit megdicsértem, néha a média, de a sok édesgetés nem mindig jó. Nem azt csinálja, amit kérek tőle. Haragszom rá, ráadásul nem megfelelő a súlya sem. Hízott, emiatt elveszítette a sebességét és a dinamikáját. Le kell fogynia, ezt mondtam neki is. Enélkül nem tud úgy játszani, mint egy hónappal ezelőtt. – fakadt ki Weiss.

Henty 2017-tól 2019 -ig játszott az NB I-ben (közben volt egy eszéki kitérője), előbb a Videotonban, majd a Puskás Akadémiában. A két csapatban összesen 38 bajnokin 15-ször volt eredményes. 2020 januárjában igazolt a Slovanhoz.