Futács Márkó augusztus végén felbontotta a szerződését a Hajduk Splitnél, ahol nem számított rá a vezetőedző, most csapatot keres. A csakfoci.hu is írt a horvát sajtóban napokkal ezelőtt hosszabb múlt heti interjújáról, melyben arról mesélt, mennyire rosszul esett neki, hogy az ominózus verekedést követően – az utcán sétáló Hajduk-játékosokra ultrák támadtak rá, Futács pedig megvédte egyik csapattársát – a klub nem állt ki mellette, s partvonalra tették.

A 24.sata.hr nevű horvát lapnak a Hajduk sportigazgatója, Sasa Bjelanovic azt nyilatkozta szerdán, hogy több játékos is volt az öltözőben a közelmúltban, akik igazából már elvágyódtak a klubtól, s emiatt rossz hangulatot szítottak az öltözőben. Futács Márkóra is kitért.

Futácsot jó játékosnak tartom, akinek sajnos két súlyos sérülése is volt. A Hajduk nem akar rossz képet festeni magáról azzal, hogy egy hosszú időre kidőlő játékos szerződését csak úgy felbontsa. A terv az volt vele kapcsolatban, hogy miután felépült, kezdje el a felkészülést a többiekkel, játsszon, majd a klub eladja őt.

A probléma azonban az volt, hogy nem épült fel teljesen, így még ha meg is próbáltuk volna eladni, lehet, hogy át sem megy a kötelező orvosi vizsgálaton. Idővel meggyógyult, viszont már nem tudta meggyőzni a vezetőedzőt, hogy a csapatban a helye. Ezután pedig már nem volt értelme őt itt tartani, csak a légkört rombolta volna az öltözőben.

A B csapat szóba sem került

A sportigazgató hozzátette, Futács Márkóra is kiszabtak büntetést a klubnál a nem megfelelő viselkedése miatt. Ennek pontos okáról nem beszélt a sportvezető. Futács korábban azt nyilatkozta, olyan pletykákat terjesztettek róla, hogy nem akar még játszani, a szerződését megszegve más csapatokkal tárgyal és hogy lelépési pénzt kér, pedig ezek állítása szerint hazugságok voltak.

Nem ő volt egyébként az egyetlen, akitől rossz szájízzel vált meg a klub nyáron, Zoran Nizicsnek, a volt csapatkapitánynak is kitették a szűrét.

Bjelanovic az interjúban még annyit elmondott, azért nem merült fel, hogy Futácsot a B csapatba száműzzék, mert szerettek volna pénzt kapni érte, s ha a második csapatban játszik, erre semmi esély nem kínálkozott volna.

A szerződését akkor bontották fel, amikor már kilátástalan volt, hogy megegyezzenek vele, vagy értékesíteni tudják.

Futács iránt a legutóbbi hírek szerint a MOL Vidi FC és a Panathinaikosz is érdeklődött, de egyelőre nincs csapata.