Szezon előtt nem hittem volna, hogy már idén eljutunk a dobogóra, de a tavasszal kitűnően játszottunk már, így megérdemelt a bronzérem. Milyen a viszonyom a vezetőedzővel? Nem mondok neki nézőként véleményt a játékról, havonta egyszer kávézunk a klubügyekről. Nem szólok bele futballszakmai kérdésekbe, kettéválasztom a menedzseri és az edzői felelősséget, nem szabad keverni. Valóban, Marco Rossi nehezen illeszkedett be: mi, csallóköziek elvárjuk előbb a gesztust, hogy megnyíljunk, remélem, ezen már túl vagyunk, szeretjük őt, persze nem könnyű itt ebben a kisvárosban dolgoznia egy olasznakértékelt Világi Oszkár üzletember.

Hogy nagynevű, nézővonzó vagy inkább legyőzhető ellenfeleket szeretnék az Európa Ligában? Egyszerű ember vagyok, szeretnék minél többször győzni és minél tovább jutni a sorozatban, bárkit elfogadok ezért cserébe.

Azt viszont nem bánnám, ha a régióból kapnánk ellenfelet és nem kéne sokat utazni, mert nincsen a nemzetközi körülményeket illetően 25 év hiányzás után még igazi rutinja a DAC-nak, szervezni is tanulnunk kell.

Hol lenne helye egy EL-főtábla bevételének? Lenne helye jócskán, az akadémia is elkészült, a stadion is befejezés előtt – tette hozzá a DAC tulajdonosa.

Világi jelezte:

– Bármikor készen állok szlovák bajnoknak lenni innentől, harcba szállhatunk az aranyéremért kemény munkával. Mindig többet kell álmodni a realitásoknál.

Régiós gondolkodású üzletemberként látnék fantáziát egy cseh-szlovák-magyar közös bajnokságban, a hoki vagy a kézilabda példájára. Nagynevű csapatok, 23 milliós piac, erős marketing, nagy nézőtáborok – ez jelenthetné a nemzetközi elit megközelítését. Ez egy másik álmom, amelynek egyik fő buktatója ma az UEFA szabályozási rendszere.

13200 lesz a stadion teljes nézőszáma, ha elkészül véglegesen, mi pedig a telt házért dolgozunk majd. Vélhetően ez összejön már a júniusi DAC-Fradin is, amely ünnep és szimbolikus mérkőzés lesz. Az év legjobb légkörű meccse a Slovan elleni volt, ott éreztem leginkább a DAC-közösség erejét – fűzte hozzá a klubtulajdonos.