Fotó: www.dvtk.eu

Diósgyőr: Bejelentették Grozav szerződtetését - a magyar szélsőről sem mondtak le

Hivatalosan is bejelentette a DVTK a legutóbb Kisvárdán futballozó Gheorghe Grozav leigazolását. Úgy tudjuk, a román válogatott labdarúgó érkezése mellett továbbra is számítanának Kiss Tamásra.
Nyikes Zoltán 2020. június 26., péntek 16:53
Fotó: www.dvtk.eu
Hivatalosan is bejelentette a DVTK a legutóbb Kisvárdán futballozó Gheorghe Grozav leigazolását. Úgy tudjuk, a román válogatott labdarúgó érkezése mellett továbbra is számítanának Kiss Tamásra.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. június 26., péntek 16:53

Péntek délután hivatalossá vált, amit honlapunk korábban már előre jelzett: júliustól a 31-szeres román válogatott Gheorghe Grozav is a DVTK-ban folytatja pályafutását.

Korábban szó esett arról is, hogy Grozav érkezése annak függvénye is lehet, hogy a Diósgyőr meg tudja-e tartani végleg a jelenleg csak kölcsönben szereplő Kiss Tamást, ám információink szerint a román játékos szerződtetése nem jelenti azt, hogy a 19 éves szélsőről lemondott volna a DVTK.

Úgy tudjuk, hogy a Feczkó Tamás vezette szakmai stáb továbbra is szeretné megtartani a Puskás Akadémia játékosát, ám a felek csak a szezon végén ülnek le tárgyalni egymással.

– Magyarországon folytatom a pályafutásom, mert a bajnokság egyre jobb, mindenki láthatja, mennyit fejlődtek a körülmények az elmúlt években– mondta el Gheorghe Grozav, a DVTK második nyári szerzeménye. – Feczkó Tamás régóta érdeklődött, hogy lenne-e kedvem Diósgyőrbe igazolni, és számomra rendkívül fontos, hogy egy kiváló vezetőedző velem akar dolgozni. A DVTK jó csapat, sok jó játékos alkotja a keretet, az egymás elleni mérkőzéseken pedig megtapasztaltam, milyen erőt ad a közönség. Rendre kemény meccseket játszottam a DVTK ellen, nem is sikerült soha betalálni ellenük, és ez most már egy ideig így is marad. Mindenekelőtt játszani szeretnék, méghozzá a csapat hasznos tagjaként. Az eredményeket pedig majd meglátjuk, bízom benne, minél előrébb végzünk. Számomra legfontosabb a csapat eredményessége, a góljaim száma csak ezt követi. Szombaton a DVTK és a Kisvárda egymás ellen játszik, minden jót kívánok egykori csapatomnak, de számomra most már a Diósgyőr az első.

– Gheorghe Grozav személyében egy kreatív, gólerős és tapasztalt labdarúgót igazoltunk– tette hozzá Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Nagyon fontos lesz, hogy nem csak gólokkal, hanem gólpasszokkal is segítheti majd a csapatot, hiszen ez a korábbi klubjaiban is jellemző volt rá. A koronavírus-járvány miatt elrendelt szünet után sajnos a gólszerzés nem volt erősségünk, ezért szakmai stáb részéről is fontos kérés volt, hogy egy támadóval erősítsük meg a keretet. Sok sikert kívánok neki Diósgyőrben!

A 31-szereres román válogatott Gheorghe Grozav az elmúlt két szezonban 37 mérkőzésen lépett pályára a magyar élvonalban, 12 szerzett találatával pedig alaposan hozzájárult a Kisvárda teljesítményéhez – írja a dvtk.eu.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újra csapatot kapott
Ricardo Moniz
A Fradi és a Zete korábbi edzőjének, Ricardo Moniznak kell megmentenie a Zürich idei szezonját.
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz