Előre elutalja az UEFA a kluboknak a válogatott játékosok után járó prémiumokat

Az Európai Labdarúgó Szövetség 676 klubnak összesen 70 millió eurót oszt ki.
Csakfoci Admin 2020. április 23., csütörtök 18:43
Az Európai Labdarúgó Szövetség 676 klubnak összesen 70 millió eurót oszt ki.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. április 23., csütörtök 18:43

Az UEFA a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy - az egyesületek anyagi problémáira és jelenlegi helyzetére tekintettel - előre elutalja a kluboknak a válogatott játékosaik után járó prémiumokat.

Az európai szövetség tájékoztatása szerint a Nemzetek Ligája eredetileg márciusra tervezett rájátszásában nem érdekelt 39 ország klubjai összesen 50 millió eurót kapnak, míg az NL-rájátszásban érdekelteknek, így

Magyarországnak is összesen 17,7 millió eurót utal el az UEFA, míg további 2,7 millió eurót a rájátszás tényleges lejátszása után osztanak majd szét.

A 70 milliós összegen így az 55 tagállam 676 klubja osztozik majd, egyesületenként 3200 és 630 ezer euró közötti összeg lehet a prémium.

A 2021-re elhalasztott Európa-bajnokságra játékosokat delegáló klubokat összesen 130 millió euróval honorálja majd a szövetség.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
ZTE
Márton Gábor
Márton Gábor vezetőedző elmondása szerint a következő idényben is ő ül majd minden bizonnyal a Zalaegerszeg kispadján, és hosszabb távra tervez a kék-fehéreknél. (sportal.blikk.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz