Bódog: "Fenekestől nem forgatok fel mindent" – a keret erősebb attól, ahol jelenleg a Kisvárda áll

A Kisvárda új vezetőedzője olyan nagy változtatásokat nem akar eszközölni, amelyeket egy nap alatt véghez sem tudna vinni az ember.
Nyikes Zoltán 2020. február 7., péntek 9:31
A Kisvárda új vezetőedzője olyan nagy változtatásokat nem akar eszközölni, amelyeket egy nap alatt véghez sem tudna vinni az ember.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. február 7., péntek 9:31

Csütörtökön vált hivatalossá, amit honlapunk korábban elsőként jelzett: Bódog Tamás lett az NB I-ben szereplő Kisvárda új vezetőedzője. A legutóbb a Diósgyőrben tevékenykedő szakember a klubhonlapnak adott nyilatkozatában elmondta, nem volt nehéz meghoznia ezt a döntést, hiszen jól összerakott csapattal dolgozhat Várdán, és vannak hosszabb távú célok, amelyek megvalósulásában ő is tud segíteni.

– A Diósgyőrből távozásom óta eltelt lassan két évet sem futball nélkül töltöttem, hiszen látogattam edzéseket és konferenciákon vettem részt, szóval igyekeztem képezni magam. Ha az elején nem is, de az utóbbi időben már igen csak hiányzott a napi munka és tempó, ami jellemzi az edző életét. Megfordultam több országban, több csapatnál, Dániában, Ausztriában és Angliában látogattam meg korábbi csapattársaimat, miközben természetesen lakóhelyem, a Mainz mérkőzéseit és edzéseit is figyelemmel követtem – nyilatkozta a vezetőedző.

Bódog hozzátette figyelte a magyar bajnokságot, maximum nem olyan intenzitással, mintha benne dolgozna, majd kifejtette, reális-e a Kisvárda jelenlegi 10. helyezése.

– Úgy látom, a keret erősebb attól, ahol jelenleg a csapat áll, de ahhoz túlságosan rövid idő telt el, hogy pontosan megítéljem a csapat pontos erejét.

Úgy gondolom és azt hallottam, hogy jó képességű játékosok alkotják a keretet, remélem, jól is tudunk majd szerepelni. A csütörtöki edzés előtt szóltam néhány szót a csapathoz, kihangsúlyozva, hogy nálam nagyon fontos a hozzáállás és a mentalitás. Fontos, hogy csapatként működjünk, mindenki egy irányba húzzon, és akarjon sikert elérni, sikerorientált legyen. Az biztos, hogy rövid az idő, hiszen a bemutatkozó kézfogás után máris meccselhet az ember.

Fenekestől nem forgatok fel mindent, de egy-két olyan alaptörvényt megosztok a játékosokkal,

amelyek meghatározzák majd a játékunkat. Olyan nagy változtatásokat nem akarok eszközölni, amelyeket egy nap alatt véghez sem tudna vinni az ember – mondta a 49 éves szakember.

Bódog hétvégén hazai pályán mutatkozik be a Kisvárda kispadján a Kaposvár elleni bajnokin.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
ZTE
Márton Gábor
Márton Gábor vezetőedző elmondása szerint a következő idényben is ő ül majd minden bizonnyal a Zalaegerszeg kispadján, és hosszabb távra tervez a kék-fehéreknél. (sportal.blikk.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz