Szerda éjszaka elhunyt Freddy Rincón, a kolumbiai labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, aki hétfőn súlyos autóbalesetet szenvedett – a hírt a BBC is megerősítette.

A korábbi 84-szeres válogatott labdarúgó hétfő hajnalban ütközött össze egy busszal, Cali közelében. A balesetet követően Rincónt megműtötték, de állapota kritikus maradt, súlyos fejsérülései miatt. A halálhírt csütörtök hajnalban jelentette be a kórház orvos-igazgatója.

Fotó: AFP

A középpályás hazájával három világbajnokságon is szerepelt (1990, 1994, 1998). A válogatottban 84 tétmérkőzésen 17 gólt szerzett, emellett tíz vb-meccsen lépett pályára, amivel a lista első helyén áll Carlos Valderramával együtt.

Klubszinten játszott a brazil Corinthiansban és Palmeirasban, valamint Európában erősítette a Napoli és a Real Madrid együttesét is. Visszavonulása után 2004-től 2010-ig hazájában és Brazíliában edzősködött, majd drogkereskedelem vádjával néhány napra letartóztatták. Fia, Sebastian a portugál élvonalbeli Guimaraesben futballozik. (MTI)