Lejátszotta első edzőmérkőzését az MTK Budapest a szlovániai edzőtáborában. Az ellenfél ezúttal a szlovén másodosztályú NK Brezice volt.

A kezdősípszó után az MTK ragadta magához a kezdeményezést. A 15. percben a mérkőzés legnagyobb lehetőségét az MTK dolgozta ki. Kanta kiugratása után Bírót buktatták a kaputól 17 méterre, Kanta szabadrúgása a kapufán csattant. A 30. percben megszerezte a vezetést az MTK. Kanta szögletéből Nagy fejelte a kapuba (0-1). A vezető gól után a 44. percben kis híján megduplázta előnyét az MTK, egy mutatós támadás után Bíró pörgetését a szlovén kapus óriási bravúrral tudta csak menteni.

Fordulás után hengerelt az MTK: a 49. percben Gera cselezte magát tisztára Bíró passza után, majd a kapuba lőtt (0-2). Egy perccel később ismét Bíró és Gera kombináltak, az előző gólhoz hasonlóan megint a szélső fejezte be a támadást (0-3). Az 54. percben már 0-4 állt az eredményjelzőn, ezúttal Kanta passzából Schön helyezett a hosszúba. A gólesőnek azonban nem volt vége. A 61. percben Schön futott el a bal oldalon, centerezett Katonának és közelről a hazaiak kapujába passzolt (0-5), egy perc múlva Bíró verte meg védőjét, és lőtt a kapuba (0-6).

A hajrára fordulva a 71. percben Bírót buktatták a tizenhatoson belül, Cseke állt a labda mögé, és értékesítette a büntetőt (0-7). A 84. percben Gera a mesterhármasával beállította a 8-0-s végeredményt.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés, Szlovénia

NK Brezice-MTK Budapest 0-8 (Nagy Zs. 30., Gera D. 49., 50., 84., Schön 54., Katona M. 61., Bíró B. 62., Cseke B. 72 – büntetőből)

NK Brezice: Tim – David, Matic, Felja, Urh – Tin, Marko, Tomas – Jakob, Ziga, Andraz

MTK Budapest: Somodi – Balázs, Pintér, Nagy, Herrera – Cseke, Katona, Kanta – Gera, Bíró Schön