16 percet kellett várni az első lehetőségre, ekkor Kone cselezte ki Lüftnert, majd az ötös bal sarka elől kapura lőtt, Kovácsik térddel hárított. A félidő felét átlépve mindkét csapat gólt szerezhetett volna, ám előbb Lüftner a felső kapufára fejelt, majd Petrjak ziccerben a vendégek kapusának lábát találta el. Az örmények részéről Kone gondolt egy merészet, a 16 méterről eleresztett lökete a felső lécen csattant.

Egy óra elteltével Szabics Imre vezetőedző cserékkel frissített csapatán: Szabó, Nikolics és Nego érkezett Dárdai, Zivzivadze és Kovács helyére. Nem sokkal ezután Houri passzából Funsho az örmények kapusába pazarolta a labdát. A másik oldalon a végig aktívan játszó Kone két védő szorításában 21 méterről próbálkozott, Kovácsik hatalmasat védett.

Az utolsó negyedórára nagyobb energiát mozgósítottak a fehérváriak, aminek meglett az eredménye: a 84. percben Heister 22 méterről eleresztett bombagóljával megszerezték a vezetést, de itt még nem volt vége. Tíz perccel később Muradyan passza után Pobulic 23 méterről, elemi erővel lőtte ki a jobb felsőt, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt. A visszavágót egy hét múlva rendezik Örményországban.

A párharc továbbjutója az észt Paidével vagy a lengyel Slask Wroclaw-val játszik majd a második körben. Az első meccsen a lengyelek idegenben, Tamás Márk 89. percben szerzett góljának köszönhetően győztek 2-1-re.

Európa Konferencia Liga-selejtező, 1. forduló

MOL Fehérvár FC-Ararat Jereván 1-1 (Heister 84., ill. Pobulic 94.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Funsho, Lüftner, Stopira, Heister – Petrjak, Alef (Bolla 88.), Houri, Dárdai (Szabó L. 60.) – Kovács I. (Nego 60.), Zivzivadze (Nikolics 60.)

Ararat Jereván: Ermakov – Bravo, Prljevic, Mkoyan, Margaryan – Muradyan – Arakelyan (Deble 63.), Manoyan (Hakobyan 87.), Pobulic, Stanojevic (Malakyan 63.) – Kone

EKL: Két gól és két kapufa a Puskás Akadémia első selejtezőjén – videó