A Puskás Akadémia azonnal magához ragadta a kezdeményezést és nyolcadik percben közel járt a gólszerzéshez: egy kontratámadás végén Slagveer ellőtte a labdát a kapujából kifutó Moisander mellett, lövése a jobb kapufát találta el. A 35. percben Kiss előnyhöz juttathatta volna csapatát, ám ziccerben a kapu mellé fejelt.

A Puskás Akadémia játékosai mintha az öltözőben maradtak volna, hiszen Källmann és Nurmi próbálkozott 17 méterről. A második játékrészben teljesen más felfogásban játszó finnek a felcsútiak kihagyott helyzeteit góllal büntették: az 59. percben Källmann tört be a tizenhatoson belülre, Nunes hátrált, a hazaiak támadója könnyedén kilőtte a rövid sarkot.

A hátralévő bő negyedórában a felcsútiak egyenlítettek: Van Nieff ívelte fel a labdát a csereként beállt Komárominak, majd lekészítette lövésre Plseknek, aki állítgatás nélkül kilőtte a bal alsó sarkot. Az utolsó percekben Plsek próbálkozása a kapufát érintette, így 1-1-el ért véget a találkozó, a döntés a jövőhétre maradt.

Európa Konferencia Liga-selejtező, 1. forduló

Inter Turku-Puskás Akadémia 1-1 (Källmann 59., ill. Plsek 76.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Inter Turku: Moisander – Järvenpää (Yras 78.), Ketting, Hoskonen, Hyvärinen – Nurmi (Annan 78.), Sanz – Ojala – Källman, Furuholm, Kagayama

Puskás Akadémia: Tóth B. – Nunes, Spandler, Stronati, Deutsch (Favorov 6.) – Baluta (Puljic 71.), Van Nieff, Nagy Zs. – Slagveer (Komáromi 71.), Plsek, Kiss T. (Gruber 88.)

Eldőlt: Hétszeres magyar bajnokcsapatnál folytatja Kleinheisler csapattársa