Óriási balhé volt Marseille-ben szerda este a francia csapat és a Feyenoord szurkolói között, akik ezzel “hangoltak” a csütörtöki Európa Konferencia Liga-elődöntőre. Az eset során egyik felet sem kellett félteni, a franciák például tűzijátékkal lőtték és tartották távol maguktól a hollandokat, több Marseille-drukker késekkel fegyverkezett fel, volt, akinél macséta is akadt, és azzal vadászott az ellenfélre.

Az mti arról írt, a szurkolói összecsapások miatt húsz személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, a rendőrkapitányság közlése szerint az előállítottak többsége Marseille-drukker. Helyi beszámolókból kiderül, a vendégdrukkerek nagy létszámban gyűltek össze a kikötő közelében lévő bárok teraszain francia és holland rendőrök felügyelete mellett. A rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy holland szurkolók petárdákkal vették őket célba, majd megérkeztek a helyi drukkerek is. Azt követően a két csapat szimpatizánsai provokálni kezdték egymást.

A találkozót kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítették, a közrendre és a vendégdrukkerekre mintegy ezer rendőr felügyel a város szurkolói zónának kijelölt részén, a belvárosban és a stadionnál. Az arénában körülbelül 3200 vendégszurkolót várnak, míg becslések szerint további 1000-1500 holland érkezhetett Marseille-be kifejezetten a meccs miatt, de jegy nélkül.

A marseille-i Stade Vélodrome egy része az európai szövetség (UEFA) büntetése miatt le lesz zárva, a szervezet a görög PAOK elleni negyeddöntőben történt incidensek miatt marasztalta el a francia klubot.

 

Topklubok csapnának le Dárdaira – már zajlanak a tárgyalások