A 24sata.hr információi szerint az AC Milan horvát válogatott csatárának, Nikola Kalinic számára időnek előtt véget ért az oroszországi világbajnokság. Az ügy hátterében az áll, hogy az 30 éves támadó a szombati, 2-0-ra végződő Nigéria elleni csoportmeccsen nem volt hajlandó beállni az utolsó öt percre. Kalinic ugyanis közölte a szövetségi kapitánnyal, Zlatko Daliccsal, fáj a háta, aki helyette inkább Marko Pjacát cserélte be Mario Mandzukic helyére.

Jutarnji List viszont úgy értesült, hogy a 41-szeres horvát válogatott játékosnak már hétfőn reggel össze kellett pakolnia és el kellett hagynia a horvát csapat táborát.

A lap hozzáteszi, hogy a június elején lejátszott Brazília elleni felkészülési mérkőzésen hasonló jelenet játszódott le. Kalinic akkor is fájdalmakra hivatkozott, és nem akart pályára lépni.

Kalinic vasárnap sem edzett a társakkal, a horvát edzői stáb hivatalosan közölte, hogy hátsérüléssel küszködik a csatár. A csapatorvos, Boris Nemec pedig azt mondta, nincs komolyabb sérülés a csapaton belül.

A hétfőn délután 16:15-kor megtartott sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány, Zlatko Dalic megerősítette, hazaküldte a vb-ről a Milan játékosát.

A horvátok legközelebb június 21-én az argentinokkal meccselnek a D-csoportban.

Tippelj és nyerj az Argentína-Horvátország csoportmeccsel!