I. félidő

A mérkőzés első helyzetére a 15. percig kellett várni. Először Perisic 17 méteres lövése centikkel ment a léc fölé, majd két perccel később Kramaric lökete ment alig a jobb kapufa mellé. A 33. percben megtört a jég, a fölényüket gólra váltották a horvátok. Kramaric beadása után a csapattársa által megcsúsztatott labdába ért bele szerencsétlenül Etebo, akiről a hálóban kötött ki a labda (1-0). Az első félidő hajrájához közeledve Kramaric két gólosra is növelhette volna a horvátok előnyét, de nyolc méterről a kapu fölé fejelt, így 1-0-s megérdemelt horvát vezetéssel vonultak pihenőre a felek.

II. félidő

A második játékrész 56. percében kettővel is elhúzhattak volna a horvátok. Perisic pontos beadása után Rebic érkezett középen, de kapásból a léc fölé bombázott. Négy perccel később Ighalo kis híján egyenlíteni tudott, de Subasic fogta a fejesét. A hátralévő fél órában a horvátok domináltak, majd a 70. percben Ekong két kézzel rántotta vissza Mandzukicsot, amiért sárgát kapott, valamint a horvátok büntetőhöz jutottak. A tizenegyest Modric higgadtan gurította a kapu jobb oldalába (2-0). A hajrában próbálkoztak a szépítéssel a nigériaiak, azonban ez nem sikerült, s így maradt a 2-0-s horvát győzelem, amivel a D-csoport élére ugrottak.

Horvátország-Nigéria 2-0 (Etebo 32. – öngól, Modric 71. – büntetőből)

Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic – Rakitic, Modric – Rebic (Kovacic 78.), Kramaric (Brozovic 60.), Perisic – Mandzukic (Pjaca 85.)

Nigéria: Uzoho – Abdullahi, Balogun, Ekong, Idowu – Ndidi, Etebo – Moses, Mikel (Simy 88.), Iwobi (Musa 62.) – Ighalo (Iheanacho 73.)

Összefoglaló