1. félidő

A spanyolok az első játékrészben nem tudtak mit kezdeni a betömörülő és hatékonyan védekező Iránnal szemben. Az első helyzetre egészen a 30. percig kellett várni, akkor Silva hat méterről fölé lőtt. Az irániak a saját tizenhatosukra betömörülve védekezték végig a félidőt.

2. félidő

Szünet után Diego Costának volt egy csúsztatása, amit a gólvonalról vágtak ki a védők, majd Busquets távoli bombáját ütötte ki a kapus. Az irániak majdnem vezetést szereztek, Ansarifard 12 méteres lökete az oldalhálóban kötött ki. Az 54. percben aztán megszületett a spanyolok vezető találata: Iniesta remek passza után Diego Costát Ramin akarta szerelni, de a támadó lábára lőtte a labdát, ahonnan a jobb sarokba vágódott. A félidő közepén Irán egy ideig azt hitte, hogy egyenlített egy közeli lövés után, de a játékvezető némi videóbírózás után les miatt nem adta meg a gólt.

A 82. percben Mehdi óriási helyzetet hibázott el, 6 méterről senkitől sem zavartatva fölé fejelt. A spanyolok végül egy szerencsés góllal hozták a kötelezőt.

Irán – Spanyolország 0-1 (Diego Costa, 54.)