Súlyos, 3-0-ás vereségbe futott bele Argentína a horvátok elleni csütörtöki csoportmeccsen, így két forduló után csak egy ponttal áll. A zakó miatt Jorge Sampaoli szövetségi kapitányt vette elő mindenki, sőt, a jelek szerint a trénernek a játékosaival is lenullázódott a viszonya.

Sampaoli magára vállalt ugyan a felelősséget a meccs után, de azt is megjegyezte, hogy a játékosok nem tudtak alkalmazkodni az általa kitalált tervhez, taktikához. Azt is hozzátette, hogy:

Messi korlátozva van a csapatban, mert a többiek nem tudnak megfelelően alkalmazkodni hozzá. Ehhez nekünk, edzőknek kell megbirkóznunk. Különösen nagy teher van rajta, meg kell találnunk a tökéletes köteléket közte és a társak között.

A kapitány szavairól a torna eddigi egyetlen argentin gólját szerző Sergio Agüerót is megkérdezték (Lionel Messit is, de ő nem kívánt nyilatkozni senkinek). A Manchester City sztárjának reakciója igencsak árulkodó.

“Mondjon, amit akar!”

Sampaolit persze az argentin szurkolók sem kímélik, sőt, már a meccs alatt a támadások kereszttüzébe került. Néhány drukker már Nyizsnyij Novgorodban igyekezett elégtételt venni a tréneren, akit palackokkal dobáltak meg a nézőtérről, illetve felé köptek és szidalmazták. A történtek ellenére nincs terítéken Sampaoli lemondása vagy menesztése a hírek szerint.

Maradona: “Szégyen”

Eközben Diego Maradona lesújtó véleményt fogalmazott meg a válogatottról, amely szerinte a csoportmérkőzések után búcsúzik az oroszországi világbajnokságtól.

A botrányairól és szókimondásáról is elhíresült sztár kritikájának középpontjában a szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli áll: „Ha a válogatott így játszik, Sampaoli nem térhet vissza Argentínába” – jelentette ki Maradona az Izland elleni szombati 1-1 után. „Szégyen, hogy nincs kész játékstílusa a csapatnak” – mondta a játékosként világbajnok szakember. Hozzátette, mindenki tudja, hogy a magas izlandi játékosok jól fejelnek, ezért értelmetlen volt beívelésekkel próbálkozni ellenük.

Maradona, akinek vezetésével a 2010-es vb-n a negyeddöntőben esett ki Argentína, úgy fogalmazott, Messiék közel állnak ahhoz, hogy a horvátok és a nigériaiak elleni meccsüket elveszítsék, így már a csoportkör után búcsúzhatnak. Ez legutóbb a 2002-es vb-n fordult elő (MTI)

Argentína – Horvátország 0-3…?⚽⚽⚽? #focivb #vb2018 #argentina #horvatorszag #mik #instahun #foci #csakfoci

77 Likes, 2 Comments – csakfoci.hu (@csakfoci) on Instagram: “Argentína – Horvátország 0-3…?⚽⚽⚽? #focivb #vb2018 #argentina #horvatorszag #mik #instahun #foci…”