I. félidő

Veszélyesebben kezdett a horvát csapat: az 5. percben Perisic. 11 méterről, a szélről lőtt laposan, az argentin kapus nagyot mentett a bal sarok elől, majd pár perccel később Vrsaljko középre tett labdája után Rebic elől az utolsó pillanatban mentettek a védők.

Argentína nem volt igazán veszélyes az első 20 percben, igaz, Meza előtt adódott egy nagy lehetőség, 12 méteres lövése után azonban Lovren nagyot mentett. Az első félóra végén viszont vezetést szerezhettek volna a dél-amerikaiak: egy védelmi hiba után a Vidáról kipattant labdát Perez 12 méterről a jobb sarok mellé helyezte, nagy ziccer volt.

A túloldalon Mandzukicnak volt még egy fejese, az mellé ment, Rebic pedig hó helyről fölé lőtt, így 0-0-al fordultak a csapatok.

II. félidő

A második játékrész megkezdése után sokáig úgy tűnt különösebb gólhelyzet nem adódik a két csapat előtt. Az 53. percben megtört a jég, az argentinok kapusa, Caballero rosszul játszott meg egy labdát, ami felpörgött és Ante Rebichez került, aki jobbal, állítgatás nélkül a kapuba zúdította (0-1). Érdekesség, hogy ez volt a horvát csatárnak az első lövése, ami a kapu felé tartott.

Alig egy óra elteltével mindkét szövetségi kapitány cserékkel frissített. A hátralévő időben az argentinok próbálkoztak az egyenlítéssel, de nem sikerült. Nem úgy, mint a horvátok, Luka Modric mutatott be egy lövőcselt Otamendi mellett, majd huszonöt méterről kilőtte a hosszút (0-2).

A 84. percben egy szabálytalanság után a földön fekvő Rakticba rúgott bele Otamendi, aki sárga lapot kapott, majd egy kisebb kakaskodás vette kezdetét. Két perccel később nem sokon múlott a harmadik horvát találat, Ivan Rakitic szabadrúgása a felső lécen csattant.

A slusszpoén a 92. percre maradt, egy sakk-mattra kijátszott akció végén Mateo Kovacic passzolt Ivan Rakitichez, aki berúgta a mindent eldöntő harmadik gólt és így Argentína a kiesés szélére került.

Világbajnokság, D-csoport

Argentína-Horvátország 0-3 (Rebic 53., Modric 80., Rakitic 91.)

Argentína: Caballero – Mercado, Otamendi, Tagliafico – Salvio (Pavon, 56.), Mascherano, E. Pérez (Dybala, 68.), Acuna – Messi, Agüero (Higuaín, 54.), Meza.

Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Brozovic, Rakitic – Rebic (Kramaric, 57.), Modric, Perisic (Kovacic, 82.) – Mandzukic (Corluka, 95.).

A csoport állása: 1. Horvátország 6 pont (5-0) – már továbbjutott, 2. Izland 1, (1-1) 3. Argentína 1 (1-4), 4. Nigéria 0 (0-2)

Összefoglaló