I. félidő

Az első félidő lüktető meccset hozott, mindkét csapatnak volt lehetősége gólt szerezni. A legnagyobb helyzet Dél-Korea előtt adódott, hiszen a 12. percben Ki Sungyueng lövését bevetődve blokkolták a mexikóiak. Tíz perccel később Son lőtt kapura, de védők ismét blokkolni tudtak. A 26. percben némileg váratlanul megszerezték a vezetést a mexikóiak. José Guardado beadásába Jang Hyunsoo ért bele kézzel a labdába a tizenhatos vonalán, a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. A tizenegyesponthoz Carlos Vela állt, aki magabiztosan ballal a bal alsóba lőtt (0-1).

A bekapott gól után a dél-koreaiak főleg Szon révén próbálkoztak szabadrúgásból egyenlíteni, ám ez nem sikerült, így 1-0-s mexikói vezetéssel vonultak pihenni a csapatok.

II. félidő

Szünet után helyzet nélkül teltek az első percek. A koreaiak hiába mentek előre és birtokolták többet a labdát, nem tudtak eljutni a mexikói kapu elé, amikor pedig igen, rossz döntéseket hoztak. Mexikó eközben kontrákkal veszélyeztetett: Guardado 17 méteres, jobb felső sarokba tartó lövését Cso ütötte ki bravúrral, Lozano lehetőségénél pedig egy becsúszó láb mentett. A 66. percben Hernandez már nem hibázott, egy gyors kontra végén egy visszahúzós csellel ajtó-ablak helyzetbe hozta magát, majd 0-2-re módosította az állást.

A gyakran felesleges szabálytalanságokat elkövető Dél-Korea a hosszabbításban Szon bombagóljával szépített (1-2), de kikapott.

Világbajnokság, F-csoport

Dél-Korea-Mexikó 1-2 (Szon 93. ill. Vela 26. – büntetőből, Hernandez 66.)

Dél-Korea: Cso Hjun Vu – Li Jong, Kim Min Vu (Hong Csul, 84.), Kim Jung Gvon, Dzsang Hjun Szu – Dzsu Sze Dzsong (Li Szung Vu, 64.), Ki Szung Jung, Li Dzse Szung – Mun Szon Min (Dzsung Vu Jung, 77.), Szon Hung Min, Hvang Hi Csan

Mexikó: Ochoa – Moreno, Álvarez, Gallardo, Salcedo – Herrera, Guardado (Márquez, 68.), Layún – Lozano (Corona, 71.), Vela (dos Santos, 77.), Hernández

A csoport állása: 1. Mexikó 6 pont, 2. Svédország 3, 3. Németország 0 (-1), 4. Dél-Korea 0 (-2)